cookie-og-privatlivspolitik
Lys over Lolland er klar til igen at indtage Saxkjøbing Sukkerfabrik, hvor der vil være kunstudstillinger fordelt ud på i alt fire etager. Den røde tråd for årets omfangsrige program er en kobling mellem kunst og kultur, som er skabt gennem de sidste årtier, nu sammen med nutidens udtryk.

2

Billeder

Lys over Lolland er klar til igen at indtage Saxkjøbing Sukkerfabrik, hvor der vil være kunstudstillinger fordelt ud på i alt fire etager. Den røde tråd for årets omfangsrige program er en kobling mellem kunst og kultur, som er skabt gennem de sidste årtier, nu sammen med nutidens udtryk.
Foto: Anders Knudsen

Saxkjøbing Avis

Kobler kunst og kultur med et nutidigt udtryk

16. til 25. august går det endnu engang løs med Lys over Lolland.
16. juli 2019 kl. 11:50 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

Det bliver varieret, omfangsrigt og programmet for Lys over Lolland er nu "sluppet løs" med masser af kulturperler og andet godt. Med andre ord er den store årligt tilbagevendende kunst- og kulturfestival med efterhånden ret så faste rødder i Saxkjøbing Sukkerfabrik klar til at imponere endnu engang med et overflødighedshorn af oplevelser. Årets tema for Lys over Lolland er kort og godt tid. Og tid bliver der brug for, hvis man vil nå at opleve hele programmet spændt ud over 10 dage.


Kobling af kunst og kultur

- Den røde tråd i programmet er en kobling mellem kunst og kultur, som er skabt gennem de sidste årtier, nu sammen med nutidens udtryk, forklarer kunstnerisk leder af Lys over Lolland, Susanne Grue Jørgensen, i det nyligt udsendte program.

På Saxkjøbing Sukkerfabrik åbner Lys over Lolland i år op for kunstudstillinger på fire etager, da der som noget unikt udstilles store moderne gobeliner fra Mobilier National væverierne i Paris. Det er første gang, gobelinerne bliver udstillet i Danmark og første gang de udstilles udenfor et museum. I Danmark er Mobilier National kendt for at have vævet de flotte gobeliner, som kunstneren Bjørn Nørgaard tegnede som en gave til Dronning Margrethe.

Men udover de franske gobeliner er der tre andre særudstillinger samt en lang række kunstnere fra ind- og udland i udstillingen, som gennem kunsten giver deres kommentar til årets tema. Det er henholdsvis "Double Happiness"-papirklip v/ Steen Koerner Studio, keramik v/ Lars Dynes (Japansk have, Kærstrup) samt smykker v/ Michael Arleth. Også kunstnere fra Lolland-Falster vil være talrigt repræsenteret i skikkelse af Allan Axelsen, Anne Gyrithe Schütt, Carsten Krogstrup, Hans Meyer Petersen, Heike Arndt, Kis Nellemann, Lotte Madsen, Michael Dunk, Mini Blume, Parul Modha, Poul Esting, Stig Weye og Thomas Kadziola.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce