cookie-og-privatlivspolitik
Ensemble Storstrøm.
Ensemble Storstrøm.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Koncert i Sakskøbing kirke

I den noget grå, triste og kolde, danske vinter kan det ske, at man trænger til livskraftig musik med varme og glød. Det leverer Ensemble Storstrøm med programmet Vinter - vinter - vinter, der spiller i Sakskøbing Kirke 24. februar 2019.
22. februar 2019 kl. 08:46 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

Programmet, der involverer hele Ensemble Storstrøm, er sammensat af værker inspireret af centraleuropæisk og jødisk folkemusik, og der er garanti for, at publikum, i hvert fald et par timer, vil glemme vinterkulden og -mørket.

- Det er altid en fornøjelse at få besøg af Ensemble Storstrøm! Deres tidligere koncerter i Sakskøbing Kirke har både været vellykkede og velbesøgte. Det er en gave, at vi har en så professionel og velklingende gruppe musikere til at bære musikken ud i lokalmiljøet, siger organist ved Sakskøbing Kirke, Flemming Chr. Hansen.

Ud over den tyske komponist Johannes Brahms' "Ungarske danse" spilles også værker af den tjekkiske komponist Bohuslav Martinu, israelsk/russiske Benjamin Yusupov, ungareren Béla Bartók og - endelig - Antonín Dvorák, hvis farverige og dramatiske kammermusik afspejler karakteren i den folkelige tjekkiske musik.

Koncerten begynder klokken 19 og varer cirka to timer inklusive pause. Der er gratis adgang. Dørene åbnes klokken 18.30.

Ensemble Storstrøm er den klassiske musiks drivkraft i Kulturregion Storstrøm. Ensemblet spiller koncerter, underviser, formidler, indspiller cd'er m.v., og medvirker ved et stort antal øvrige musikalske arrangementer i og uden for regionen.

Fem af de seks kommuner i Kulturregion Storstrøm står sammen med Statens Kunstfond bag ensemblet, der består af otte fastansatte, professionelle musikere. Blandt instrumenterne er en harpe, hvilket er med til at give ensemblet en særlig klang og en unik identitet. Ensemblet arbejder næsten altid uden dirigent og publikum får derved stærke og nærværende koncertoplevelser helt tæt på musikerne.

Sammen med Fuglsang Kunstmuseum holder ensemblet til i den ny renoverede forpagterbolig HUMUS ved Fuglsang Herregård på det østlige Lolland.

Se mere på www.ensemblet.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce