cookie-og-privatlivspolitik
En sangambassadør ved hver stadion havde delt sangbladet, som der var trykt i alt 1.100 af, ud i naboernes postkasser, før koret kom på besøg.

6

Billeder

En sangambassadør ved hver stadion havde delt sangbladet, som der var trykt i alt 1.100 af, ud i naboernes postkasser, før koret kom på besøg.
Foto: Claus Hansen

Saxkjøbing Avis

Kor spredte julestemning i gader

12 turnerende kor sang julen ind i Sakskøbing, nu folk ikke kunne samles til salmesang i kirken.
05. januar 2021 kl. 06:24 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

SAKSKØBING Små klokker hørtes i Sakskøbings gader om formiddagen juleaftensdag.

Beboerne var beredt, da der var omdelt besked i postkasserne med sangblade, for det var ikke julemanden, der turnerede rundt i byen just da.

Det gjorde 12 kor, som spredte julestemning med "Sakskøbing synger julen ind." Initiativet var sat i verden, nu folk ikke kunne mødes i kirken og synge grundet coronarestriktionerne, fortæller sognepræst i Sakskøbing Sogn, Hanne Margrethe Tougaard.

- Vi plejer at være 600 mennesker i kirken til tre gudstjenester, og i år måtte vi kun være 30, fortalte hun, før så godt som alle gudstjenester juleaftensdag blev aflyst, og fortsatte:

- Det var svært, for hvem skulle vi lade komme ind, skulle de have billet, skulle vi afvise nogen i døren, og intet af det bidrog til julestemningen. Men i foråret havde vi gode erfaringer med at synge rundt omkring hver helligdag med sangere fra vores eget kor.

Derfor blev ideen, hvor publikum på sangbladene blev bedt om at holde sig på egen matrikel, gentaget.

120 sangere deltog fordelt på 12 kor, igen grundet forsamlingsloftet på 10 personer, og turnerede rundt til i alt 37 stop i byen.

Et kor bestod af nu tidligere medlemmer af kirkens børnekor. Fire af kvinderne, der i dag er 19-27 år, er nu bosat i København, men hjemme til jul, og de var begejstrede for ideen.

"Vi elsker at synge," "jeg tror, at vi altid vil tænke tilbage på, da vi gjorde det her" og "det er svært at finde noget, der er lige så godt som det, vi havde dengang," lød det blandt andet fra kormedlemmerne, som også talte Hanne Margrethe Tougaards døtre, Margrethe Tougaard Møller og Kirstine Tougaard Møller.

- Man savner det, sagde førstnævnte, da de funderede over, at ingen i koret synger i kor længere, og tilføjede, at det var godt at se hinanden igen.

Beboere i Møllehaven, hvor koret først stoppede, var også glade for besøg.

- Det er rigtig dejligt og en god idé, for det giver lidt til de ældre, lød det fra Jeanette Hansen, der var på besøg ved sin søster.

Der blev sunget "Glade jul, dejlige jul" og "Julen har bragt velsignet bud" samt "Dejlig er jorden", før koret trak videre til næste stop.

Deltagerne kunne imidlertid godt tænke sig at gøre det igen, så måske Sakskøbings gader også juleaftensdag, 2021, kan nyde tonerne af klokker og kor, corona eller ej.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce