cookie-og-privatlivspolitik
Allerede lige inden for døren i det forholdsvist ny-genåbnede rådhus dukker en nytilkommen bronzetiger op. Den er skabt af Herritslev-kunstner Jan Sørensen.

2

Billeder

Allerede lige inden for døren i det forholdsvist ny-genåbnede rådhus dukker en nytilkommen bronzetiger op. Den er skabt af Herritslev-kunstner Jan Sørensen.
Foto: Kim Møller Pedersen

Saxkjøbing Avis

Kulturfilm om rådhuset i Nysted

Nysteds rådhus byder sig til med et væld af udstillinger og aktiviteter.
22. maj 2021 kl. 06:23 Af Kim Møller Pedersen

NYSTED Nystedvalsen går sin gang, og billederne af Nysteds gamle rådhus beskriver de mange aktiviteter, som gennem årene har dannet et helt kulturcenter i Adelgade.

Sådan er indholdet kort fortalt i den film, som de seneste måneder er skabt, mens der har været lukket og skruet helt ned for besøgende i Nysteds rådhus.

- Det er en kulturfilm, som alle vores sponsorer har fået hver én af på en usb-stick. Mange af dem ved ikke, hvad de har været med til at støtte, men nu ved de det. Alt, hvad der er bygget op gennem årene af forskellige ting og sager her på rådhuset, er med i den film, fortæller Finn Hansen.


Rum efter rum

Han har sammen med rundviser Bjørn Fisker Ohl lagt mange frivillige timer i de udstillinger, som gennem årene har indtaget flere og flere rum rundt omkring i det gamle rådhus. Folketidende har løbende været forbi for at berette om nye landvindinger på den konto, og nu er der som nævnt frembragt en kulturfilm om de mange spændende udstillinger samt andre aktiviteter på rådhuset.

Det er netop Bjørn Fisker Ohl, der indleder den 17 minutter lange film, der viser skibsmalerier af Landt og hans samtidige, hestesport, grønlandsk kunst med mere. Også formanden for kultur, fritid og bosætningsudvalget, Martin Lohse (G), "speaker" i filmen under en rundtur, hvor "bjergtagende", "fuld af forundring" og "en kæmpe cadeau" er en del af formandens beskrivelse af det, han ser.

Annonce

I alt 40 sponsorer bakker op om de mange udstillinger og det store frivillige arbejde bag de senere års løbende udvidelser af Nysteds gamle rådhus. Og nu har de fået en kulturfilm.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE