cookie-og-privatlivspolitik
Modelfoto
Foto: Edan Cohen

Saxkjøbing Avis

Lions indsamler briller ved EU-valget

Når du går til valgurnen til Europa Parlamentet, kan du også donere dine brugte briller til Afrika. Lions klub Sakskøbing har opstillet indsamlingsboks ved valgstederne Våbensted, Sakskøbing og Guldborg.
21. maj 2019 kl. 10:16 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

- Vores brilleindsamlinger plejer at være populære, for eksempel indsamlede Lions klubberne ved sidste landsdækkende valg mere end 51.000 par briller, siger klubbens præsident Lars E. Hansen.

- Og da vi hører, at mange vælgere roser vores brilleindsamling, håber vi på at kunne sætte en ny valg rekord. Med din hjælp!


Et glædeligt gensyn

Når Lions deler briller ud, opleves stor glæde. Pludselig kan den synshæmmede se tydeligt igen. Specielt Afrika og Latinamerika er på modtagerlisten.

Over 30.000 par briller forlader hvert år vores opmålingssteder for at blive fragtet ud i den store verden. Hovedparten af disse briller er blandt andet indsamlet gennem Lions.


Brillens rejse til nyt liv

Brillerne sendes til opmåling hos tre produktionsskoler, hvor de opmåles, påsættes styrke, kontrolleres og pakkes i plastpose.

Skolens elever sorterer briller, renser og måler dem op. De markeres med styrke og pakkes i kasser med 50 briller af samme styrke. Er brillerne kassable, tages glas ud, ligesom stel sorteres i metaller og plastik, hvorefter det hele sendes til genbrug.

Når de defekte briller er sorteret fra, ender man op med cirka 30.000 par briller årligt, der får et nyt liv ude i verden.

På modtagerstedet sørger professionelle øjenlæger eller trænede frivillige Lions/Leos for at screene de synshæmmede, så brillerne kommer til de rette brugere.


Syn er også et Lions fokus

Kampen mod blindhed har altid været et kerneområde i Lions for eksempel var Lions med i udviklingen af den hvide blindestok, uddannelse af førerhunde, etablering af øjenbanker og -hospitaler i 3. verden lande, har foretaget mæslingevaccinationer (mod blindhed) og m.m. Derfor er det også naturligt at syn og brilleindsamling er i fokus hos Lions klubberne i Danmark.

- Og der er brug for det: Hvert minut fødes der et nyt synshæmmet barn et eller andet sted i verden, slutter præsident Lars E. Hansen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce