cookie-og-privatlivspolitik
Sakskøbing gymnastik forening

2

Billeder

Sakskøbing gymnastik forening
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Masser af frugt i børnehøjde på festival

Sylt frugt, pynt frugt, pres frugt og smag forskellen. Sydhavsøernes Frugtfestival skruer gevaldigt op for frugtformidling i børnehøjde, når den traditionsrige festival løber af stablen i Sakskøbing.
30. august 2019 kl. 06:25 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

Find dit yndlingsæble, bag æbleskiver med æbler, dekorer marcipanæbler med Mette Blomsterberg og komponer din nye favoritsmoothie. Det bliver nogle af aktiviteterne for børn, når Sydhavsøernes Frugtfestival løber af stablen 14.-15. september - en festival, der hylder den fabelagtige frugt, der er dyrket i de kystnære egne i Lolland, Guldborgsund og Vordingborg kommuner.

- Vi vil gerne give de kommende forbrugere et kendskab til frugten fra Sydhavsøerne - og ikke mindst give dem lyst til at bruge det i praksis, siger Elsebeth Palsgaard-Jensen, der står bag det såkaldte "sanse-laboratorie".

I laboratoriet kan børn og barnlige sjæle kan blive klogere på duft, smag og konsistens, samt ved at undersøge, om det er muligt at drikke en sukkerroe. Endelig skal der bages og spises æbleskiver, der rent faktisk indeholder æbler.

Også det populære "Fars Køkkenskole" kigger forbi med deres smoothiecykel, hvor man selv kan arbejde med smagsretningen i smoothien, og selv fabrikere strømmen til blenderen via pedalkraft.

Endelig kigger også den tidligere bagedyst-dommer Mette Blomsterberg forbi. I hendes konditorværksted lærer hun børnene kunsten at dekorere marcipanæbler og andre søde sager.

Alle børneaktiviteter er gratis, det er først til mølle, og det er tilmelding på dagen i Informationsboden i børneområdet.


Mød producenterne

Der er også masser ar muligheder for de voksne. Kerneaktiviteten er som altid de mange boder med alle tænkelige, frugtrelaterede varer, hvor du kan møde producenterne i øjenhøjde. Dem kommer der endnu flere af i år, hvor omkring 70 forskellige boder har meldt deres ankomst.

- Håbet er selvfølgelig, at gæsterne bruger løs af den fantastiske frugt, vi dyrker på Sydhavsøerne og resten af landet, som vitterlig er i verdensklasse. At folk får nye ideer til at bruge den, og går fra festivalen og er lige så stolte frugtambassadører, som vi selv er, siger Claus Meyer, der er initiativtager og formand for festivalen, der sidste år fik 20.000 gæster.

Programmet bliver løbende udvidet frem til festivalen. Følg med på www.frugtfestival.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce