cookie-og-privatlivspolitik
Sakskøbing kirkes organist Flemming Chr. Hansen og sangerinden Helle Thun.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Masser af påskemusik i Sakskøbing Kirke

Alle fire gudstjenester i påsken vil rumme ekstra musik, sunget af de forskellige kor ved kirken. Langfredag får kirken besøg af sangerinden Helle Thun, som synger smuk, fransk barokmusik.
18. april 2019 kl. 06:23 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

Det er efterhånden blevet en tradition, at påsken i Sakskøbing Kirke udsmykkes med kormusik i videst muligt omfang - således også i år.

Skærtorsdag er der aftengudstjeneste klokken 19 ved Hanne Margrethe Tougaard. Ved gudstjenesten opfører Sakskøbing Kammerkor uddrag af Théodore Dubois´ "Messe i Es-dur" dirigeret af kirkens organist Flemming Chr. Hansen og med Jesper Bay Jensen ved orglet. Gudstjenesten slutter med Charles Gounods smukke motet "Da pacem" - også med orgelledsagelse. Samme program synges også ved gudstjenesten i Radsted Kirke skærtorsdag klokken 16.

Langfredag klokken 16 er der gudstjeneste ved Lisbeth Lumby. Her medvirker sangerinden Helle Thun, som sammen med Flemming Chr. Hansen udgør duoen Breakable. De har denne dag lagt improvisationsmusikken på hylden og opfører i stedet to af den franske barokkomponist François Couperins "Leçons des Ténèbres" - læsninger i mørket. Den indledende Leçon bliver med ledsagelse af digitalt cembalo, mens Helle Thun i den afsluttende Leçon akkompagneres af kirkens mindste orgel, Ramus-orglet.

Påskedag er der højmesse ved Lisbeth Lumby klokken 10.30. Den indledes med en helt særlig mangestemmig kánon, hvor opstandelsesbudskabet breder sig fra en enkelt sanger i kirkens pigekor til alle de øvrige 25. Senere i gudstjenesten synger pigekoret påskesalmer i flotte og spændende arrangementer, og som noget helt nyt kan man for første gang høre vokalensemblet cantAnima. Det er 8 piger fra pigekoret, der, ligesom deres voksne forbillede Voci fluenti, synger kammermusikalsk, altså med 1-2 på hver stemme. Dette program kan også høres 2. påskedag klokken 11 i Stubbekøbing Kirke.

2. påskedag synger Voci fluenti ved eftermiddagsgudstjenesten klokken 16, hvor Hanne Margrethe Tougaard er præst. Det prisvindende, lokale vokalensemble synger musik af Paul Hindemith og Johannes Brahms og slutter gudstjenesten af med Leonard Cohens "Hallelujah" i et 8-stemigt arrangement. Voci fluenti synger også klokken 14 i Kettinge Kirke.

Der er altså rig lejlighed til at høre vokalmusik af mange slags i løbet af påsken - både på korenes "hjemmebane" og udenbys.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce