cookie-og-privatlivspolitik
Det nye Ramus-orgel.
Det nye Ramus-orgel.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Mere orgelindvielse i Sakskøbing Kirke

De næste to søndage, 20. og 27. januar klokken 16, kan man igen høre Sakskøbing Kirkes Ramus-orgel i aktion - både i helt nyskrevne toner og i en god lang rundtur i musikhistorien.
20. januar 2019 kl. 11:21 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

Søndag 20. januar klokken 16 byder Sakskøbing Kirke indenfor til en såkaldt autografkoncert, hvor fire komponister, som også selv er organister, uropfører deres egen helt ny skrevne musik.

Det er en tradition med nogle år på bagen - startet op af organisten i skt. Johannes Kirke i Herning og siden videreført i et par kirker i Esbjerg. I år er turen kommet til Sakskøbing, hvis organist flere gange har medvirket i autografkoncerter andre steder.

Ved koncerten spiller komponisterne Peter Navarro-Alonso, Mikkel Andreassen, Jesper Topp og Flemming Chr. Hansen hver et værk af omkring et kvarters varighed. Musikken er helt ny - blækket er dårlig tørt på nodearkene!

Det særlige ved dette års autografkoncert er, at alle værkerne er skrevet specielt med henblik på et meget lille orgel, i praksis det lille Ramus-orgel i Sakskøbing Kirke. Det giver nogle helt særlige begrænsninger, som kan virke som kreative benspænd for komponisterne. Det bliver en koncert for folk med nysgerrige ører!

27. januar klokken 16 spiller kirkens egen organist, Flemming Chr. Hansen, den sidste koncert i rækken af indvielseskoncerter, og her kan man komme en stor del af musikhistorien igennem.

Den ældste musik er af den italienske barokkomponist Frescobaldi, og den nyeste er skrevet sidste år af organisten selv. Mellem disse yderpunkter byder programmet på musik af den store mester Johann Sebastian Bach, af romantikerne Weyse og Brahms samt af den tidligere organist i Klosterkirken, Nykøbing, Jesper Madsen.

Alle det lille orgels facetter vil derfor blive vist frem ved denne sidste indvielseskoncert. Efter koncerten er man meget velkommen til at kigge nærmere på det fine lille instrument og stille spørgsmål om dets funktion, historie, anvendelsesmuligheder osv.

Der er gratis adgang til koncerterne, og dørene åbnes klokken 15.30. Hele koncertserien er støttet af Weyse-Fonden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce