cookie-og-privatlivspolitik
Gennem årene har der været masser af action, når endnu en middelalderfestival skulle afvikles i Nysted. Den tradition er nu slut, efter at foreningen bag middelalderfestivalen har nedlagt sig selv på en ekstraordinær generalforsamling.

2

Billeder

Gennem årene har der været masser af action, når endnu en middelalderfestival skulle afvikles i Nysted. Den tradition er nu slut, efter at foreningen bag middelalderfestivalen har nedlagt sig selv på en ekstraordinær generalforsamling.
Foto: Claus Hansen, arkivfoto

Saxkjøbing Avis

Middelalderfest er fortid

De frivillige kræfter bag Nysteds store middelalderfestival siger stop.
26. november 2019 kl. 08:28 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

Ildgøglere, riddere og italienske flagkastere ser ud til at have været på festivalprogrammet for sidste gang i Nysted.

Med andre ord er det nu endegyldigt slut for Nysteds store middelalderfestival efter et års tænkepause omkring selve konceptet og i en søgen efter yderligere frivillige kræfter ovenpå 10 års festivaler.

Nysteds ellers faste og traditionsrige middelalderfestival toppede tilbage i 2014 og 2015 med kæmpestore festivalprogrammer og helt op til 4.300 betalende gæster.

- Selvom det gør ondt, er der ingen vej udenom. Vi har lukket foreningen bag middelalderfestivalen ned, fordi vi mangler energien til at kunne fortsætte. Energien skal bare være der, for det er en stor opgave at arrangere middelalderfestivalen.

Sådan siger Henrik Nylander Nielsen, der nu ikke længere er formand for foreningen bag Nysted Middelalderfestival. Den blev nemlig opløst på en ekstraordinær generalforsamling for nylig.

Her blev det besluttet, at der ikke var de nødvendige frivillige kræfter til at fortsætte med at afvikle nye middelalderfestivaler i Nysted, og dermed blev sidste års udgave af festivalen den foreløbigt sidste af slagsen.

- Vi vurderer, at der ikke er nok lokale kræfter til at køre festivalen videre. Man skal simpelthen lyse af lyst for at gå ind i at afvikle så stor en festival, siger Henrik Nylander Nielsen.

Han tilføjer, at han selv som formand for festivalen har brugt mellem 300 og 400 timer om året samt et par ugers ferie på det frivillige arbejde. Andre steder i landet kan det være museer, kommuner eller private, der arrangerer en middelalderfestival, men i Nysted har frivillige stået for det hele. Og løst anslået af den nu tidligere formand, så løber det samlede antal gæster fordelt ud på 10 festivaler op i imponerende 40.000 til 45.000.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce