cookie-og-privatlivspolitik
Troels Jørgensen og nogle af de 75 frivillige, der skal gøre butikken klar, fik forleden nøglerne til den tidligere Dagli' Brugsen i Kettinge.

4

Billeder

Troels Jørgensen og nogle af de 75 frivillige, der skal gøre butikken klar, fik forleden nøglerne til den tidligere Dagli' Brugsen i Kettinge.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Saxkjøbing Avis

Min Købmand fik nøgle til butik

Tidligere Kettinge-brugs kom et skridt nærmere genåbning.
25. juni 2020 kl. 07:06 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

KETTINGE Beboere i Kettinge og omegn kom forleden et skridt tættere på en åben købmandsbutik i byen, da styregruppen bag projektet om at få genåbnet den tidligere Dagli' Brugsen kunne få udleveret nøglerne til forretningen.

Men nøgleoverdragelse var ikke det eneste, man kunne bryste sig af. Man kunne nemlig også sætte navn på det fælles butiksprojekt.

Overdragelsen af Min Købmand Kettinge blev overset af frivillige fra styregruppen på projektet samt repræsentanter fra Sakskøbing Brugsforening herunder formand Svend Erik Hansen, der til lejligheden gav en kort tale.

- Jeg husker godt, da vi var ovre i forsamlingshuset og meddelte, at vi lukkede. Men det var så glædeligt, at Troels og et par stykker mere spurgte allerede inden, vi gik derovrefra, om vi ville sælge den, og I kunne få lov at overtage. Det kunne I godt, og der gik ikke mange dage før, at vi holdt et møde og blev enige om at sælge, fortalte Svend Erik Hansen.

- Jeg er også glad for, at vi har fået lov at leje et stykke jord herude, så vi fortsat kan drive tanken. Årsagen er, at OK ikke vil være med til, at deres anlæg kører under en anden købmand, fortsatte han.

Indendørs i købmandsforretningen kunne man også få syn for sagn på det arbejde, der nu ligger forude for de omkring 75 frivillige, der har meldt sig til at gøre butikken klar til genåbning 1. september.

- Der bliver en ny bagerafdeling, et nyt kasseapparat, så skal vi have lavet indgangsdørene, og der skal møbleres om herinde, fordi det jo bliver på en anden måde. Men der, hvor det store arbejde er, er det gamle lager, hvor væggen bliver revet ned, så forretningen bliver større den vej ned, og man tror, man er gået ind i Bilka i Næstved, fortæller Troels Jørgensen, der fik nøglerne til butikken i hånden.

Derudover skal butikkens flaskeautomat flyttes om i, hvad der i dag er køkkenet, så man kan aflevere flasker udenfor og herefter gå ind i butikken.

Det er indtil videre lykkedes at få 960.000 kroner i hus i anparter ud af de 1,2 millioner, som salgsprisen på forretningen er.

- Og de kommer stille og roligt, kan vi se nu. Når det er en succes, er folk måske også villige til at komme med lidt flere penge. Så der er selv nogle pensionister, som har bedt om muligheden for at købe en anpart mere. Og det er jo fantastisk, fortæller Troels Jørgensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce