cookie-og-privatlivspolitik
Janne Mark giver koncert i Nysted Kirke.
Janne Mark giver koncert i Nysted Kirke.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Musikalsk fyrtårn i Nysted

Janne Mark giver koncert i Nysted Kirke.
20. september 2019 kl. 05:33 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

Den 5. oktober klokken16 er der mulighed for en helt særlig musikalsk oplevelse. Modtager af Jazznytprisen 2018 Janne Mark giver koncert i Nysted Kirke. Janne Mark har gennem en længere årrække været tilknyttet ungdomskirken Brorsons Kirke på Nørrebro i København og været med til at udvikle kirkemusikken i et kreativt miljø.

Der er arbejdet med nye former, tradition og fornyelse - og inspiration fra andre kirkemusikalske traditioner end den danske, blandt andet den keltiske. Fornyelse forholder sig altid til en tradition. Fornyelsen opstår når traditionen udfordres af andre traditioner og kommunikerer med den nutid vi befinder os i.

Sidste år udgav Janne Mark albummet "Pilgrim", og det var den udgivelse, der udløste Jazznytprisen. Begrundelsen for tildelingen kan nok give lyst til at lytte til denne kunstner live: "Med albummet Pilgrim forener Janne Mark på smuk vis de stærke danske salmetraditioner med jazzens nordiske toneklang.

De to elementer omfavner og komplementerer hinanden i Janne Marks verden. Der lægges stor vægt på, at modtageren af Jazznytprisen skal være original og personlig i sit udtryk. Det er Janne Mark i høj grad.

Hun skriver selv al musik og tekst. Salmerne rummer stærke beskrivelser af livet og følelser, der i Janne Marks fremførelse fremstår levende og nærværende. Janne Mark laver musik til nutiden. Den er et samlingspunkt. Et sted hvor man samler sig. Hvor man finder ro. Janne Mark laver også musik til eftertiden. Det er langtidsholdbare salmer, der fortjener at blive brugt og hørt af mange mennesker."

Allerede tilbage i 2012 udgav Janne Mark 12 nye salmer og salmemelodier i en samling med titlen "Salmer fra broen". Broen hentyder til Nørrebro hvor Brorsons Kirke ligger. En anmelder skrev i Organistforeningens blad, at han med den titel forventede sig at møde tecno-, hiphop- og rapsalmer, men til sin glædelige overraskelse blev han lukket ind i et salmeunivers hvor det fortravlede menneske inviteres til at puste ud i kirkens rum. "Her finder vi fred og harmoni, kirkens tradition og fællesskaber, samt en nådig og barmhjertig Gud."

Nysted Kirke vil danne et smukt rum og give en god akustik for en betydningsfuld koncertoplevelse, og der er heldigvis plads til mange. Koncerten er gratis.  KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce