cookie-og-privatlivspolitik
Boligforeningen Lolland og byggefirmaet Skanlux ansøgte byrådet i oktober 2020 om økonomisk tilsagn til at opføre 28 almene boliger på den gamle alderdomshjemsgrund på Orebyvej samt otte private boliger. Nu nedskaleres antallet af boliger.
Boligforeningen Lolland og byggefirmaet Skanlux ansøgte byrådet i oktober 2020 om økonomisk tilsagn til at opføre 28 almene boliger på den gamle alderdomshjemsgrund på Orebyvej samt otte private boliger. Nu nedskaleres antallet af boliger.
Foto: Arkiv

Saxkjøbing Avis

Naboer, bygherrer samt planlæggere tog et møde

Protestgruppe føler sig hørt i stort byggeprojekt på Orebyvej, og nu venter forslag til et færre antal boliger i byggeprojektet
21. oktober 2021 kl. 10:17 Af Kim Møller Pedersen

SAKSKØBING En åben og imødekommende proces. Det er forventningen hos Per Birk Kristiansen, nabo til den gamle aldersdomshjemgrund på Orebyvej, i forhold til det videre forløb omkring Skanlux' og Boligforeningen Lollands byggeplaner på førnævnte grund.

- Vi havde et godt møde forleden, hvor der var repræsentanter fra Skanlux, Boligforeningen Lolland, fra kommunen og naboer. Det vigtige på mødet var, at der blev lagt op til en proces med åben dialog, fortæller Per Birk Kristiansen, der sidste år på protestgruppens vegne sendte et åbent brev til byrådet med flere forbehold for byggeprojektets udførelse.

Blandt andet mente protestgruppen, at et fredet strandareal ikke kunne indregnes i projektet og dermed give plads til en højere bebyggelsesprocent og ialt 36 boliger. Et halvt år senere kunne man læse i Folketidende, at det alligevel var nødvendigt med en ny lokalplan før byggestart.

- Og på mødet forleden var kommunens repræsentanter klar over, at man ikke kan regne det fredede strandareal med. Derfor ser det også ud til nu, at projektet højst kan ende med 28 boliger, selvom vi naboer stadig mener, at det også ender med at være for mange boliger på grunden, tilføjer Per Birk Kristiansen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE