Annonce
Ugeavisen Lolland

Naturoplevelser samlet i en app

På den østlige del af Lollands sydkyst ligger denne skønne landsbyhavn, som er omgivet af smuk natur. Her er etableret en shelterplads i fællesskab med det lokale bådelaug, hvor du nu kan overnatte og nyde den fantastiske udsigt. Foto: Naturlandet

Havørne, shelterpladser og en vandre-challenge er alt sammen noget du kan finde vej til via app´en Naturlandet. Et stort anlagt projekt mellem Lolland og Guldborgsund kommuner har siden 2016 arbejdet for at synliggøre de mange naturoplevelser Lolland-Falster byder på, og det har givet et godt overblik over de mange muligheder, som flere og flere benytter sig af.

Et flerårigt projekt i Lolland og Guldborgsund kommuner har med 18 millioner kroner fra Nordea Fonden haft mulighed for at udvikle Lolland-Falster til én samlet natur- og oplevelsesdestination. I app´en Naturlandet er skabt en god guide til området eller til at finde nye ture, og giver borgere og besøgende et fint overblik over de mange naturoplevelser.

- Naturen på Lolland-Falster er et stort privilegie for os, der bor her, og dem, der besøger os. Naturlandet har ramt lige det vi ønskede, da vi tilbage i 2016 igangsatte det store projekt, og vi har nu fået mulighed for let og enkelt at få overblik over de mange oplevelser, som støtter op om et aktivt friluftsliv. Vi kan eksempelvis se, at rigtig mange har brugt de shelters og teltpladser, som er blevet bygget det sidste års tid, siger formand for kultur, fritid og bosætningsudvalget Martin Lohse.

I løbet af 2020 blev der oprettet 19 shelterpladser. Det er et tal, der kommer over 40 i løbet af sæsonen 2021. Fra juni og resten af 2020 har 2.763 overnattet i én af Naturlandets sheltere eller teltpladser. Langt størstedelen var danskere (80 procent), men også mange tyskere (17 procent) fandt vej til de primitive overnatningsmuligheder. Af de danske gæster var 41 procent fra hovedstaden.

I projektet Naturlandet er der etableret infopunkter ved Fuglsang og Frilandsmuseet i Maribo, som fortæller om området og de mange oplevelsesmuligheder. Etableringen af det sidste planlagte Infopunkt er netop igangsat på Hestehoved ved Nakskov.

- De mange nye tiltag og samarbejder, projektet har etableret, støtter rigtig godt op om hele formålet med at styrke området som én stor destination for naturoplevelser og har helt sikkert gjort det nemmere at få de gode naturoplevelser. Nogle gange er det bare dejligt, at nogen har fundet de gode vandreruter, ridestier eller overnatningsmuligheder, så man bare kan nyde turen, fortæller formand for teknik-, miljø og ejendomsudvalget Peter Bring-Larsen.

Projektet er forlænget til og med 2022, og der er ved udgangen af 2020 brugt cirka 70 procent af den samlede støtte på 18 millioner kroner.

Naturlandet Lolland-Falster er et strategisk samarbejdsprojekt mellem Lolland og Guldborgsund Kommuner med en samlet støtte fra Nordea-fonden på 18 mio kr. Formålet med projektet er udviklingen af én samlet natur- og oplevelsesdestination på Lolland-Falster.
Alle sheltere kan ses i Naturlandets App og på hjemmesiden www.bookenshelter.dk kan en lang række sheltere i Naturlandet bestilles og bookes.

  • På den østlige del af Lollands sydkyst ligger denne skønne landsbyhavn, som er omgivet af smuk natur. Her er etableret en shelterplads i fællesskab med det lokale bådelaug, hvor du nu kan overnatte og nyde den fantastiske udsigt. Foto: Naturlandet
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Chokeret over ny aftale: - Det er ærgerligt og uambitiøst

112

Kødtyv vendte tilbage - og så blev han anholdt

112

Ældre mand og ung kvinde i sammenstød

Politik

Ny aftale om folkeskolen: Mere lokal frihed

Lokal nyt

Togdrømmen knust: Den togtur til København er en illusion

Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Politik

Endnu en politiker skifter parti: Regeringen kan ikke længere regne med flertal

Indland

Kommuner vil hellere bruge tid på børn end måltal

Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

112

Færgerejsende fanget: Havde farlig genstand gemt i tasken

Vejret

Lunefuldt forårsvejr bringer regn og blæst - og en smule sol

Indland

Cirka 840 kilo narko er fundet ved Sjællands Odde

Annonce
Annonce
Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

Indland

Gør klar til massiv oprustning mod ny pandemi

Guldborgsund

Nyt telefonbedrageri: Sådan snød de hævekortet fra ældre

Erhverv

Snart sparkes kæmpebyggeri i gang: - Samarbejdet er fremragende

112

Alt, alt for hurtigt: Bilist kørte 91 km/t inde i byen

Sport

Ærlig cheftræner efter nederlag: - Vi kan ikke bare krølle Skive sammen

112

Nu udrustes vores lokale politi med strømpistoler