cookie-og-privatlivspolitik
På den østlige del af Lollands sydkyst ligger denne skønne landsbyhavn, som er omgivet af smuk natur. Her er etableret en shelterplads i fællesskab med det lokale bådelaug, hvor du nu kan overnatte og nyde den fantastiske udsigt.
På den østlige del af Lollands sydkyst ligger denne skønne landsbyhavn, som er omgivet af smuk natur. Her er etableret en shelterplads i fællesskab med det lokale bådelaug, hvor du nu kan overnatte og nyde den fantastiske udsigt.
Foto: Naturlandet

Saxkjøbing Avis

Naturoplevelser samlet i en app

Havørne, shelterpladser og en vandre-challenge er alt sammen noget du kan finde vej til via app´en Naturlandet. Et stort anlagt projekt mellem Lolland og Guldborgsund kommuner har siden 2016 arbejdet for at synliggøre de mange naturoplevelser Lolland-Falster byder på, og det har givet et godt overblik over de mange muligheder, som flere og flere benytter sig af.
10. april 2021 kl. 07:38 Af Saxkjøbing Avis

FAKTA
Naturlandet Lolland-Falster er et strategisk samarbejdsprojekt mellem Lolland og Guldborgsund Kommuner med en samlet støtte fra Nordea-fonden på 18 mio kr. Formålet med projektet er udviklingen af én samlet natur- og oplevelsesdestination på Lolland-Falster.
Alle sheltere kan ses i Naturlandets App og på hjemmesiden www.bookenshelter.dk kan en lang række sheltere i Naturlandet bestilles og bookes.

Et flerårigt projekt i Lolland og Guldborgsund kommuner har med 18 millioner kroner fra Nordea Fonden haft mulighed for at udvikle Lolland-Falster til én samlet natur- og oplevelsesdestination. I app´en Naturlandet er skabt en god guide til området eller til at finde nye ture, og giver borgere og besøgende et fint overblik over de mange naturoplevelser.

- Naturen på Lolland-Falster er et stort privilegie for os, der bor her, og dem, der besøger os. Naturlandet har ramt lige det vi ønskede, da vi tilbage i 2016 igangsatte det store projekt, og vi har nu fået mulighed for let og enkelt at få overblik over de mange oplevelser, som støtter op om et aktivt friluftsliv. Vi kan eksempelvis se, at rigtig mange har brugt de shelters og teltpladser, som er blevet bygget det sidste års tid, siger formand for kultur, fritid og bosætningsudvalget Martin Lohse.

I løbet af 2020 blev der oprettet 19 shelterpladser. Det er et tal, der kommer over 40 i løbet af sæsonen 2021. Fra juni og resten af 2020 har 2.763 overnattet i én af Naturlandets sheltere eller teltpladser. Langt størstedelen var danskere (80 procent), men også mange tyskere (17 procent) fandt vej til de primitive overnatningsmuligheder. Af de danske gæster var 41 procent fra hovedstaden. 

I projektet Naturlandet er der etableret infopunkter ved Fuglsang og Frilandsmuseet i Maribo, som fortæller om området og de mange oplevelsesmuligheder. Etableringen af det sidste planlagte Infopunkt er netop igangsat på Hestehoved ved Nakskov.

- De mange nye tiltag og samarbejder, projektet har etableret, støtter rigtig godt op om hele formålet med at styrke området som én stor destination for naturoplevelser og har helt sikkert gjort det nemmere at få de gode naturoplevelser. Nogle gange er det bare dejligt, at nogen har fundet de gode vandreruter, ridestier eller overnatningsmuligheder, så man bare kan nyde turen, fortæller formand for teknik-, miljø og ejendomsudvalget Peter Bring-Larsen.

Annonce

Projektet er forlænget til og med 2022, og der er ved udgangen af 2020 brugt cirka 70 procent af den samlede støtte på 18 millioner kroner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE