Annonce
Ugeavisen Lolland

Nu endnu bedre til at redde liv

Erik Søndergaard (til højre), leder af Saxenhøj, holdt en velkomsttale ved indvielsen af de nye socialmedicinske pladser. Også Bo Abildgaard (S), formand for social, sundhed og omsorgsudvalget, fik ordet og holdt en indvielsestale. Efterfølgende blev der serveret lidt spiseligt og drikkevarer ved indvielsen, hvor Erik Søndergaard roste socialmedicinsk afdelings "stabile og særdeles veluddannede" medarbejderstab på 14 ansatte og med ni ugentlige lægetimer ligeledes tilknyttet det nu udvidede tilbud. Foto: Anders Knudsen

Socialmedicinsk afdeling på Æblevang hos Saxenhøj er vokset fra 9 til 14 pladser og er størst af sin art.

SAKSKØBING Mange forespørgsler og ventetid på indskrivning fortæller sit tydelige sprog. Det er ganske enkelt, at der er hårdt brug for det tilbud, som den socialmedicinske afdeling på Saxenhøj nu kan yde endnu mere af - nemlig en afrusning for alkoholmisbrug i absolut topklasse.

- Jeg tør godt sige, at vi har et mål om at være de største og dygtigste i landet på det her felt, og jeg drømmer om en dag at kunne lave en mere præcis effektmåling af det, vi laver.

Sådan lød det fra Erik Søndergaard, leder af Saxenhøj, da der forleden var officiel indvielse af fem nye socialmedicinske pladser på Saxenhøj.

Det var der, fordi social, sundhed og omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune for cirka et år siden besluttede sig for at øge kapaciteten på socialmedicinsk afdeling på Saxenhøj, så endnu flere hjemløse og udsatte borgere i fremtiden kan få hjælp til at blive afruset for deres alkoholmisbrug.

Socialmedicinsk afdeling har nu eksisteret i godt seks år og bliver med udvidelsen den største af sin art på danske forsorgshjem. Det er her, at afrusningerne med inddragelse af læge og typisk over en tre ugers tid per borger skal finde sted. Foto: Anders Knudsen

Typisk tre uger

Udvidelsen blev mulig, da socialpsykiatriens døgnpladser i forbindelse med en større omlægning fraflyttede Æblevang og rykkede over i Lindevang.

- Opholdstiden er typisk tre uger og omfatter en medicinsk abstinensbehandling på baggrund af en plan, som vores læge udarbejder. Derudover er der en efterfølgende motivationsfase, hvor der blandt andet opbygges kontakt til hjemkommunens misbrugscenter, forklarede udvalgsformand Bo Abildgaard (S) i sin indvielsestale.

Socialmedicinsk afdeling på Saxenhøj har nu eksisteret i godt seks år og bliver med udvidelsen den største afdeling af sin art på danske forsorgshjem.

- Ambitionen er, at vi også skal være de bedste til at hjælpe borgerne, tilføjede Bo Abildgaard.

På Saxenhøj er der som nævnt nu 14 pladser i den socialmedicinske afdeling, hvor der er tilknyttet 14 ansatte, og hvor der eksempelvis også er ni ugentlige lægetimer med i tilbuddet.

- Vi har kørt i seks år med tilbuddet og nu udvidet det, og det er sket med baggrund i, at telefonerne bare ringer og ringer, indskød Erik Søndergaard, der også gjorde opmærksom på et potentielt målgruppefelt bestående af omkring 15.000 alkoholafhængige socialt udsatte i Danmark.

Behovet for at få en plads på socialmedicinsk afdeling på Forsorgshjemmet Saxenhøj har i en årrække været stigende. For at imødekomme denne efterspørgsel er tilbuddet på Æblevang nu blevet udvidet med fem pladser, så tilbuddet fremover kommer til at rumme i alt 14 pladser. Foto: Anders Knudsen
  • Erik Søndergaard (til højre), leder af Saxenhøj, holdt en velkomsttale ved indvielsen af de nye socialmedicinske pladser. Også Bo Abildgaard (S), formand for social, sundhed og omsorgsudvalget, fik ordet og holdt en indvielsestale. Efterfølgende blev der serveret lidt spiseligt og drikkevarer ved indvielsen, hvor Erik Søndergaard roste socialmedicinsk afdelings "stabile og særdeles veluddannede" medarbejderstab på 14 ansatte og med ni ugentlige lægetimer ligeledes tilknyttet det nu udvidede tilbud. Foto: Anders Knudsen
  • Socialmedicinsk afdeling har nu eksisteret i godt seks år og bliver med udvidelsen den største af sin art på danske forsorgshjem. Det er her, at afrusningerne med inddragelse af læge og typisk over en tre ugers tid per borger skal finde sted. Foto: Anders Knudsen
  • Behovet for at få en plads på socialmedicinsk afdeling på Forsorgshjemmet Saxenhøj har i en årrække været stigende. For at imødekomme denne efterspørgsel er tilbuddet på Æblevang nu blevet udvidet med fem pladser, så tilbuddet fremover kommer til at rumme i alt 14 pladser. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op