cookie-og-privatlivspolitik
Billedet er taget i et drivhus ved Forsorgshjemmet Saxenhøj.
Billedet er taget i et drivhus ved Forsorgshjemmet Saxenhøj.
Foto: Guldborgsund Kommune

Saxkjøbing Avis

Ny aftale om grøntsager

Claus Meyer og Guldborgsund Kommune glæder sig over samarbejdet, som blandt andet skal danne grundlag for lokale fødevarefællesskaber i Sakskøbing og omegn.
14. april 2021 kl. 07:59 Af Katrine Sabroe Christensen

SAKSKØBING Siden 1999 har Besøgsgården Saxenhøj været drevet som økologisk landbrug. Gården, der ligger lige ved siden af Forsorgshjemmet Saxenhøj, dækker et areal på cirka 50 hektar omkring Sakskøbing Fjord. Arealet bruges blandt andet til dyrkning af forskellige afgrøder, hvoraf hovedparten bruges som foder til gårdens mange dyr.

Besøgsgården Saxenhøj drives af Guldborgsund Handicaps beskyttede beskæftigelse i et fællesskab mellem borgere med fysiske eller psykiske funktionsnedsættelser samt personalet. Borgerne hjælper blandt andet til med at fodre dyrene, dyrker grøntsager i drivhusene og sælger kød og grøntsager i den butik, der hører til Besøgsgården Saxenhøj. Claus Meyer, grundlægger af Meyers og ejer af Hotel Saxkjøbing, har netop indgået et samarbejde med Guldborgsund Kommune omkring produktion af økologiske grøntsager på Besøgsgården Saxenhøj.

Det var Claus Meyer, der inspireret af en nyligt afholdt byvandring I Sakskøbing og på baggrund af mange års godt samarbejde med Forsorgshjemmet Saxenhøj, selv tog kontakt til Guldborgsund Kommune. Aftalen betyder, at Hotel Saxkjøbing har fået lov til at starte deres egen produktion af økologiske grøntsager på markerne ved Forsorgshjemmet Saxenhøj. Hotellet lejer cirka to hektar jord og et drivhus af Guldborgsund Kommune. Claus Meyer og Hotel Saxkjøbing har netop ansat en særdeles erfaren gartner på helårsbasis.

47-årige Maria Birna Arnardottir kommer til at stå for produktionen af grøntsager i tæt samarbejde med Hotel Saxkjøbings kokke samt personale og borgere fra Besøgsgården Saxenhøj.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE