cookie-og-privatlivspolitik
De store sociale sammenkomster hos Sakskøbing Bådelaug & Sejlklub - som her ved den traditionelle standerstrygning - har været udfordret i 2020. Men heldigvis er der kommet endnu flere medlemmer til.

3

Billeder

De store sociale sammenkomster hos Sakskøbing Bådelaug & Sejlklub - som her ved den traditionelle standerstrygning - har været udfordret i 2020. Men heldigvis er der kommet endnu flere medlemmer til.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Saxkjøbing Avis

Nye sejlere og både stempler ind

År 2020 har skabt mange aflysninger - også i de lokale sejlklubber og havne - men der var også lyspunkter.
14. januar 2021 kl. 08:08 Af Kim Møller Pedersen

SAKSKØBING Nok var 2020 et af de mere udfordrende år af slagsen for Sakskøbing Motor- og Sejlbådsklub. En masse skiftende coronarestriktioner sørgede for rigeligt med ting og sager, der skulle gribes anderledes an. Men heldigvis var der også lyspunkter i nogle af de anderledes oplevelser i året 2020 - også i inderhavnen i Sakskøbing.

Her var det ikke mindst den stigende medlemsskare og den store søgning mod at få en bådplads, der "lysnede" et lidt mørkt coronaår.

- Vi har i 2020 haft et ret stort run på vores bådpladser. Det må vi sige. Det har været nødvendigt at oprette en venteliste, og det har vi ikke været vant til tidligere med folk, der simpelt hen har stået i kø for at få en bådplads, fortæller formand for Sakskøbing Motor- og Sejlbådsklub Henrik Fich.


Giver også medlemmer

Ifølge Henrik Fich er det ikke kun de omkring 60 bådpladser, der har været rift om i 2020. Også indmeldingsskemaerne er "tikket" ind i en lind strøm.

- Vi har fået omkring 10 nye medlemmer, og det følger vel nogenlunde det antal af nye både, som er kommet til, tilføjer Henrik Fich.

Annonce

Det er ikke kun nye både og sejlere, der er kommet til i inderhavnen i Sakskøbing. Også gæstesejlere har der været mange flere af i 2020.

- Vi havde i 2019 omkring 300 gæstesejlere, og i 2020 når vi op på 400 gæstesejlere, fortæller Henrik Fich.


Ser mange nye sejlere

Også længere ude i Sakskøbing Fjord hos Sakskøbing Bådelaug & Sejlklub i Maltrup Vænge kan formand Flemming Møller melde om positive tendenser på trods af et meget corona-udfordret 2020.

- Vi kan ikke helt sige, at vi har en venteliste endnu, men vi får nok snart én. Der er i hvert fald kun to bådepladser til salg og en enkelt til leje, og det niveau er vi ikke vant til at se. Gennem årene plejer det at ligge på omkring de ti bådpladser, der er ledige. Vi har i mange år ikke oplevet en sådan søgning, som vi ser nu, fortæller Flemming Møller, der kan notere et stabilt medlemstal omkring de 130.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE