cookie-og-privatlivspolitik
På billedet "Sortbæltegraduering": Fra venstre Aske Brandt-Møller 1. Dan, formand Kim Christiansen 2. Dan, Matias Christiansen 1. Dan og chefinstruktør Ib Korczak 4. Dan.
På billedet "Sortbæltegraduering": Fra venstre Aske Brandt-Møller 1. Dan, formand Kim Christiansen 2. Dan, Matias Christiansen 1. Dan og chefinstruktør Ib Korczak 4. Dan.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Nye sortbælter i Sakskøbings karatecenter

Søndag 16. juni var der sortbæltegraduering i Københavns Karateklub, og her opnåede tre af Sax-Karatecenters dygtige udøvere nye sortbæltegrader.
12. juli 2019 kl. 11:58 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

Søndag 16. juni var der sortbæltegraduering i Københavns Karateklub, og her opnåede tre af Sax-Karatecenters dygtige udøvere nye sortbæltegrader. Aske Brandt-Møller og Matias Christiansen blev begge to tildelt den første sortbæltegrad Sho-Dan, og klubbens formand Kim Christiansen blev tildelt den anden sortbæltegrad Ni-Dan i stilarten Goju-Ryu.

Gradueringen til det sorte bælte består af både en skriftlig teoretisk og historisk prøve, og en tre timers hård fysisk prøve uden pauser. Alle teknikker, kata (bevægelsesserier) og kumite (kamp) bliver fremvist for Danmarks højest graduerede udøvere.

Ib Korczak er Sax-Karatecenters Sensei, og som chefinstruktør er det ham, der afgør hvornår hans elever og instruktører er klar til graduering i de ærefulde sortbæltegrader.

- Det sorte bælte er det fornemmeste, man kan opnå i Goju-Ryu karate, og i de 12 år jeg har været chefinstruktør i Sax-Karatecenter, har vi fået gradueret 21 sortbælter, fortæller Ib Korczak, og fortsætter:

- Men søndagens graduering var alligevel noget lidt særligt, da Kim og Matias Christiansen er far og søn, og det sker ikke så tit, at forældre og deres børn er til sortbæltegraduering samtidig - det er i hvert fald første gang for os.

At far og søn bliver sortbæltegradueret samtidig beviser, at karate er et godt tilbud til alle børn og voksne, der ønsker at røre sig og lære meget effektivt selvforsvar på en sjov og nærværende måde. Og når der er uddannet så mange nye sortbælter i klubben på så forholdsvis kort tid, vidner i sig selv om det høje niveau, som Sax-Karatecenter er kendt for at have. Men det er ikke kun blandt sortbælterne, at niveauet er højt.

- Vi holdt Sax-Karatecenters egen graduering torsdag 20. juni, og hér viste vores andre dygtige medlemmer, hvor langt de er nået i deres træning, fortæller en stolt og glad Ib Korczak.

Efter sommerferien slår Sax-Karatecenter dørene op tirsdag 13. august og byder velkommen til en ny sæson, hvor alle interesserede ganske gratis kan prøve at træne karate.

Nye børn fra skolestartsalderen til cirka 14 år træner tirsdage 17.00 - 18.00.

Børn og unge fra cirka 14 til 18 år træner tirsdage 18.00 - 19.00.

Nye voksne fra 18 år og op træner også om tirsdagen mellem 18.00 - 19.00, men helt nye voksne bliver trænet for sig selv på en måde, så alle kan være med.

I Sax-Karatecenter er undervisningen opdelt, så den passer til hver enkelt elevs alder og fysiske niveau. Karate er træning for alle, og karate er selvforsvar og kondition med mange gode effekter for krop og sjæl - og det gode kammeratskab er gratis.

Sax-Karatecenter er dog ikke "kun" karate. Der tilbydes også yoga samt fitnesstræning efter boksningens principper.

Her er der fokus på kondition og på at komme i form - men uden selve boksningen. Klubben råder også over et stort fitnessområde med udstyr og maskiner til styrketræning, og da Kim Christiansen også er eksamineret fitnessinstruktør, kan man få udarbejdet et personligt træningsprogram.

Og det ganske særlige er, at et betalt kontingent giver adgang til alle tilbud (dog kan minimumsalderen være anderledes end til karate).

Sensei Ib Korczak og de andre dygtige instruktører og assistenter glæder sig til at se dig i Sax-Karatecenter - så vel mødt på Fabriksvej 7 i Sakskøbing. Se også annoncen i Saxkjøbing Avis en af de kommende uger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce