cookie-og-privatlivspolitik
Det gule pakhus præsenterer sig her i forårssolen tidligere på året, hvor planerne om en forestående renovering blev præsenteret på den lokalpolitiske dagsorden. Nu venter et nyt forår med forventet start på den store renovering.
Det gule pakhus præsenterer sig her i forårssolen tidligere på året, hvor planerne om en forestående renovering blev præsenteret på den lokalpolitiske dagsorden. Nu venter et nyt forår med forventet start på den store renovering.
Foto: Arkiv/Kim Møller Pedersen

Saxkjøbing Avis

Nyt pakhusliv holdes i gult

Det gule pakhus i Søndergade skal have den store renoveringstur.
15. december 2021 kl. 07:31 Af Kim Møller Pedersen

SAKSKØBING Helt tilbage i foråret kunne man her i Folketidende læse om ni potentielle nye lejligheder, der var i spil i det efterhånden noget hensygnende pakhus i Søndergade over for SuperBrugsen. De er nu godt på vej.

Dengang i april kunne der skrives om en interesseret køber, som endte med også at få en ændret lokalplan at læne sig op ad i forhold til at give nyt liv til Det gule pakhus. Det sørgede medlemmerne af teknik, miljø og ejendomsudvalget for, og nu er ejendomsudvikler Jan Sørensen, der til daglig står i spidsen for entreprenørvirksomheden MSE Entreprise A/S nær Nørre Alslev, klar til at melde ud om en frisk status på pakhus-planerne, da Folketidende spørger ind til fremtidsudsigterne for den historiske bygning kendt som Det gule pakhus.


Travlhed og beregninger

- Det er ikke, fordi der har været nogen problemer med projektet, men der har været travlhed i forhold til at blive helt færdige med nødvendige konstruktionsberegninger og nogle brandsikkerhedsmæssige forhold omkring det gule pakhus. Vores forventning er nu, at byggeansøgningen kommer helt på plads omkring jul/nytår, og når vi når hen i februar/marts, håber vi at kunne gå i gang med den udvendige renovering af bygningen, fortæller Jan Sørensen om sine planer for ejendomsudviklingen frem mod de ni planlagte lejligheder i pakhuset.

Ejendomsudvikleren kan i øvrigt også tilføje, at der ingen planer er om at ændre på den velkendte gule farve, der i mange årtier har fulgt pakhuset og været et velkendt syn i Søndergade.

- Når vi er færdige med at ordne facaden, bliver pakhuset malet gult igen, fortæller Jan Sørensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE