cookie-og-privatlivspolitik
Her er der god lørdag aften-stemning i en tætpakket Skipperknejpe.

11

Billeder

Her er der god lørdag aften-stemning i en tætpakket Skipperknejpe.
Foto: Claus Hansen

Saxkjøbing Avis

Populære kystture og fuld fart på havnefestivalen

Nysted Hajkutter Festival & Regatta fik både sol, regn og en noget strid blæst i løbet af de første dage, hvor festivalgæster i et ganske pænt antal dog alligevel troppede op til de mange løbende aktiviteter på havnearealerne.
10. august 2021 kl. 05:54 Af Kim Møller Pedersen

NYSTED Skipperknejpen lagde ud fredag, og så fulgte ellers startskuddet på årets kæmpe program omkring Hajkutter Festival, der kom godt fra start på trods af det lidt udfordrende vejr.

- Det har været lidt koldt og blæsende indimellem, det kan vi ikke komme uden om. Og vi kan også se, hvordan flere af de tilmeldte hajkuttere har været udfordret på grund af vejret og strikse coronaregler i Tyskland. Men alt i alt synes jeg, der har været godt med mennesker i de første par dage, og det er dejligt at se efter så lang tids planlægning, lød det i forrige weekend fra Helle Levisen, der som formand for foreningen bag Nysted Hajkutter Festival & Regatta har taget et stort slæb de seneste mange måneder med masser af planlægning.


Masser af usikkerhed

Som tidligere beskrevet har der i dagene op til starten på årets hajkutterfestival været masser af åbne spørgsmål og ikke så mange sikre svar i forhold til, hvor mange hajkuttere, der var i stand til at nå frem til Nysted.

I løbet af søndagen kunne Helle Levisen og de andre frivillige bag festival og onsdagssejladsen notere den tredje ankomne hajkutter ud af de otte tilmeldte.

- Det har været svært for hajkutterne i år både på grund af coronaen og vejret. Der er lige nu en hajkutter, som ligger i Rødbyhavn med problemer, og den kommer måske til Nysted i løbet af de kommende dage. Det bliver så den fjerde, som når frem, og det er ikke sikkert, det bliver til så mange flere. Det må de kommende dage vise. Men uanset hvad, så bliver der sejlet til Tyskland onsdag, lød det forrige søndag aften fra Helle Levisen.

Annonce

Her var der godt gang i havnearealerne i Nysted, hvor en masse veterankøretøjer havde indfundet sig for at møde en masse beundrende blikke fra festivalgæsterne.

Også lørdag aften var der - trods en noget kølig blæst ind over langbordene foran Skipperknejpen - godt besat med tilskuere, som fik en intens musikalsk oplevelse leveret af Lolland-Falster Duo.


Populære kystture

På trods af de indimellem udfordrende vejrforhold og de stadig drillende coronaregler - ikke mindst i Tyskland - kunne der i øvrigt meldes om noget nær totalt udsolgt til de kystture, som de fremkomne hajkuttere tilbød i løbet af festivaldagene i Nysted.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE