cookie-og-privatlivspolitik
De første spadestik blev taget af formand for Sakskøbing Boligselskab Lene Rørholt, Kim Mosgaard, produktionsdirektør hos entreprenøren Adsbøll, og John Brædder (G), borgmester i Guldborgsund Kommune.

2

Billeder

De første spadestik blev taget af formand for Sakskøbing Boligselskab Lene Rørholt, Kim Mosgaard, produktionsdirektør hos entreprenøren Adsbøll, og John Brædder (G), borgmester i Guldborgsund Kommune.
Foto: Peter Levinsen Hansen

Saxkjøbing Avis

Rørbæk Huse-byggeri i gang

Første spadestik taget til boliger på den gamle Rørbæk Skole-grund
26. december 2020 kl. 07:17 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

SAKSKØBING Forleden kom 37 nye almene familieboliger på den gamle Rørbæk Skole-grund et skridt nærmere.

Her blev byggeriet nemlig skudt i gang med et første spadestik efterfulgt af en skål i champagne.

- Vi har mange utålmodige, der glæder sig til at flytte ind, som vi håber på bliver i 2021, næste år, eller starten af 2022, fortalte Lene Rørholt, der er formand for Sakskøbing Boligselskab, i sin tale.

Hun takkede samtidig for det gode samarbejde med Guldborgsund Kommune, Martin Skibsted, Adsbøl, Kant Arkitekter samt Boligselskabet Danmarks medarbejdere.

Borgmesteren i Guldborgsund Kommune, John Brædder (G), lagde vægt på fordele for Sakskøbing med det nye byggeri.

- Det er 37 familieboliger. Og det glæder mig, at det er med til at styrke handelen i Sakskøbing. Fordi det at lave byfortætning om en handelsgade ved vi ud fra analyser, at det er med til at skabe mere liv i byen og dermed forretningerne og restauranterne, som i forvejen i disse covid-19-tider er hårdt ramt, fortalte han.

- Skolen blev revet ned for efterhånden mange år siden. Og så har grunden jo ligget hen. Der har været forskellige aktiviteter her, og nu er den landet på almennyttige boliger. Det er jo godt i forhold til, at der er ventelister for at flytte til Sakskøbing. Så nyt liv på den her grund med nye lejligheder, fortsatte John Brædder.

Med den lange venteliste på boligerne til Rørbæk Huse har Sakskøbing Boligselskab også flere projekter på vej.

- Vi har nede ved Toldboderne, som vi arbejder meget på i øjeblikket i etape tre. Det kører vi videre med, fordi vi har et virkelig stort behov i Sakskøbing. Også fordi det skal ligge så tæt på byen så muligt, fordi det er det, som folk vil have. Når først man bliver gammel og måske ikke kan køre bil, så er det jo godt at kunne tage sin rollator, eller hvad man nu har af hjælpemidler, og selv komme op til byen, fortæller Lene Rørholt.

Hun ser også frem til sidst på sommeren i det nye år, hvor man håber at kunne holde rejsegilde for boligprojektet.

- Vi håber, når vi skal til at have rejsegilde, at vi ikke skal have alle de her forholdsregler med at passe på og spritte af. Men der er jo lys for enden af tunnelen, fortæller Lene Rørholt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce