cookie-og-privatlivspolitik
Tilbudene i kølediskene blev naturligvis studeret nøje allerede første åbningsdag forleden.
Tilbudene i kølediskene blev naturligvis studeret nøje allerede første åbningsdag forleden.
Foto: Ingrid Riis

Saxkjøbing Avis

Så fik Kettinge igen sin købmand

Mange frivillige kræfter fik købmandsbutik igang.
14. oktober 2020 kl. 10:01 Af Manfred Sørensen

Annonce

KETTINGE Rød løber, blafrende flag, balloner med "Min Købmand" på og ikke mindst en masse forventningsfulde lokale borgere. Sådan kunne "startscenen" omkring åbningsfesten forleden af en gennemrenoveret og moderniseret købmandsbutik i Kettinge indledningsvist beskrives.

Der var nu meget mere at lægge mærke til omkring de corona-påkrævede afspærringer foran Kettinges nyeste forretning. Her tænkes ikke på efterårsplanter og kranse eller andre gode sager i tilbudskasserne, men derimod på den lange række af anerkendende ord, der strømmede ud gennem mikrofonen fra de skiftende festtalere.

- 75 frivillige ville være med, og der skal jeg love og påstå, det har været noget af en oplevelse at følge med. Jeg kan sige, at der er ikke brugt en eneste håndværkerkrone på det her. Det er og har været ren frivilligt arbejde, slog Troels Jørgensen fast fra pallerne.


Lagde ud i sort november

Ikke mindst Troels Jørgensen, Kettinge Bylav og andre lokale kræfter har lagt mange frivillige timer i anpartssalg, borgermøder, finansieringsdrøftelser, købmandskoncept og ikke mindst i at lande en købsaftale. Alt sammen for at sikre købmandsliv i centrum af Kettinge. Her var der ellers dystre udsigter og med Troels Jørgensens egne ord "pludselig helt sort" tilbage i november sidste år.

Dengang skulle der på et mandagsmøde i Kettinge overbringes en kedelig nyhed til omkring 120 fremmødte til et hastigt indkaldt borgermøde om Dagli' Brugsens fremtid. Det blev et "nej" til at lade den lokale brugsforretning køre videre. Der var ikke økonomi til at fortsætte. En sidste åbningsdag blev sat til 13. november, og Sakskøbing Brugsforening var modtagelig for henvendelser omkring en eventuel videreførelse af brugslokalerne.

Og man må sige, der blev hørt efter det sidste. Ikke mindst i Kettinge Bylav og i den gruppe af lokale borgere, som hurtigt fik strikket et nyt borgermøde sammen i Kettinge Forsamlingshus - med en helt anden dagsorden.

Ind kom Dagrofa og en drejebog til at skabe den første borgerejede "Min Købmand" øst for Storebælt. Den kom til at åbne i Kettinge - cirka 11 måneder efter en kedelig nyhed.

- Tænk sig, man kan bygge sådan en butik op af denne kaliber, uden det koster en krone til håndværkere. Det vidner om et stærkt sammenhold og godt naboskab, lød det anerkendende fra borgmester John Brædder.

Og så skulle der handles ind i velkendte kølediske i helt nye omgivelser.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce