Annonce
Ugeavisen Lolland

Sakskøbing Byportal er på vej frem

Det grundlæggende design er på plads, nu er det tid til justeringer af farver, navigationsstruktur og andre vigtige detaljer. Foto: Privat

Arbejdet med Sakskøbings nye digitale Byportal skrider langsomt og sikkert frem.

SAKSKØBING - Det er et stort arbejde at finde alle foreninger, virksomheder, institutioner og organisationer i hele området 4990 Sakskøbing. En ting er at finde samtlige adresser, en anden ting er at kategorisere Sakskøbing ind i kasser og rammer - hvilket der er behov for, når man skal lave en hjemmeside af den karakter. Det er, og har været, en omfangsrig opgave med mange løbende diskussioner og omrokeringer i styregruppen, fortæller Martin Stahl fra Sakskøbing Turistforening.

- Vores ambition har hele tiden været at gøre det så nemt som muligt for alle at være med. Hvilket betyder, at vi skal finde billeder og tekster, foruden adresser, og kategorisere som nævnt - og samle det hele ét nyt sted. Herefter skal vi oprette en ny profilside til hver af byens partnere og uploade billeder, tekster, adresser mv. Lige nu har vi over 150 foreninger, virksomheder, institutioner og organisationer, som vi under ét, kalder for "partnere til Sakskøbing Byportal" - så der er noget at se til, udtaler Martin Stahl

Designet er på plads

Designet til Sakskøbing Byportal er faldet på plads i starten af december, hvilket betyder at vores webmand nu kan kode resten af hjemmesiden færdig. Foruden selve strukturen i hjemmesiden med plads til over 150 partnere skal hjertet af hjemmesiden selvfølgelig fungere optimalt. Hjertet af Byportalen er vores nye kalender, der har til formål at samle alle events og begivenheder i hele 4990 Sakskøbing, siger Ole Thingsted fra Sakskøbing Turistforening.

Der er mange ting, som man skal huske at få med, når man vil lave en hjemmeside med så mange forskellige partnere, herunder de gældende rettigheder og betingelser. I virkeligheden er der jo stor forskel på for eksempel Brevdueforeningen og Hotel Saxkjøbing, men på Byportalen bliver de ligestillet, hvilket vil sige, de har samme muligheder for at uploade billeder, tekster og ikke mindst benytte sig af Sakskøbing nye kalender, siger Ole Thingsted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Adgang og Ibrugtagelse

Når vi nu opretter alle disse nye profilsider som en service for alle byens partnere, benytter vi os af de allerede eksisterende tekster og billeder, som byens partnere bruger på deres hjemmeside og/eller Facebook side. Det betyder samtidigt, at hver enkelt partner skal godkende vores arbejde og selv tage over, hvor vi slipper.

Rent praktisk betyder det, at hver partner skal logge ind og godkende, eller rette det arbejde vi har sat op, inden vi kan offentliggøre Byportalen.

Hvis en partner, for eksempel Sakskøbing Spejderne, vil have andre eller nye billeder, skrive nye tekster og rette i adresse, telefonnummer og links til deres Facebook side mv., så kan de selv gøre det, så snart de logger ind på Byportalen og den dertilhørende profilside, som de har fået.

Også til kalenderen benyttes det samme brugernavn og login. Hvilket vil sige, at hvis spejderne vil benytte den nye kalender, til for eksempel åbent hus eller andre arrangementer, hvor de inviterer offentligheden ind, ja så er det samme brugernavn og login de skal benytte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Husk at spørge om lov

Og så er der jo spørgsmålet og om rettigheder, her blandt andet billedmaterialer, som vi alle skal være opmærksomme på. På Folketidendes hjemmeside har vi for eksempel fundet nogle gode billeder af Sakskøbing taget fra luften. Disse billeder kan vi kun få lov til at bruge, når og hvis vi får godkendelse fra Folketidende. Det er vi er meget spændte på at få svar omkring. Det samme er gældende for alle partnere på Byportalen. Hvis man finder et billede, man gerne vil bruge, skal man spørge fotografen/ejeren om lov og huske kildehenvisning, så muligvis er der billeder, der bliver skiftet ud, siger Martin Stahl

Artiklen fortsætter efter annoncen

Informationsmøde

Alle spørgsmål, samt gennemgang af Byportalen, design, funktion, login mv. vil blive besvaret løbende. Til at starte med inviteres alle foreningsformænd, institutions- og virksomhedsledere til Informationsmøde.

Infomøde onsdag 16. december klokken 18.30 online på Google Meet.

Tilmelding skal ske på telefonnummer 42 32 88 52 eller på mail på visitsakskoebing@hotmail.com

Mødet vil foregå online, hvor man ved tilmelding vil få tilsendt et link til Google Meet, hvor mødet vil blive livestreamet til.

  • Det grundlæggende design er på plads, nu er det tid til justeringer af farver, navigationsstruktur og andre vigtige detaljer. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Nykøbing

Pryglet ud af Aarhus: Ny øretæve til NFC

Lokal nyt

Alt for våde marker: De er ærgerlige og frustrerede

Lokal nyt

Krævede syv års arbejde: Nu er det endelig klar

Erhverv

Nyt stort underskud i Coop: 717 millioner i minus!

Lolland

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Afklapsning på banen: Men Birgit, Jessica, Tine og Trine var med til rekordens aften

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Annonce
Annonce
Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret