cookie-og-privatlivspolitik
Helge Holmskovs skulptur "Liv" og anlægget over for vandrerhjemmet danner rammen om afslutningen på den byvandring, som Birgit W. Lander inviterer med ud på fredag 24. og 31. juli fra klokken 14 til 16 med udgangspunkt ved Turistkontoret på Torvet.

2

Billeder

Helge Holmskovs skulptur "Liv" og anlægget over for vandrerhjemmet danner rammen om afslutningen på den byvandring, som Birgit W. Lander inviterer med ud på fredag 24. og 31. juli fra klokken 14 til 16 med udgangspunkt ved Turistkontoret på Torvet.
Foto: Anders Knudsen

Saxkjøbing Avis

Sakskøbings historie vises frem

Birgit W. Lander er klar til at tage ud på nye byvandringer
29. juli 2020 kl. 08:07 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

SAKSKØBING Der er meget af Sakskøbings historie, som fortjener at blive husket, genfortalt og måske oplevet for første gang på en byvandring rundt i byens gader. Det mener Birgit W. Lander, som har påtaget sig tjansen med at stå for to kommende byvandringer her i juli.

Det er gennem et samarbejde med Sakskøbing Turistforening, der står for billetsalget på Turistkontoret på Torvet, at der nu udbydes et par friske byvandringer med mange gode nedslagspunkter undervejs.

- For mig er det bare dejligt at være med til at hjælpe til med at bevare noget af alt det skønne, vi stadig har tilbage i Sakskøbing, og ikke mindst de gode historier, fortæller Birgit W. Lander om baggrunden for at tage initiativet.


En erfaren byguide

Byvandring er noget, Birgit W. Lander har erfaring med, både privat og som guide for mindre eller større selskaber. Så sent som sidste år var der eksempelvis et større selskab på omkring 50 personer fra hovedstadsområdet, som fik en fortælling om Sakskøbings historie.

Ved den lejlighed foregik det dog på Hotel Saxkjøbing, da det ville være for udfordrende at få "råbt" så mange op undervejs på en af de byvandringer, som Birgit W. Lander ellers ynder at kaste sig ud i.

Fredag 31. juli bliver de næste muligheder for at opleve fortællinger fra en erfaren sakskøbingenser, som har en velkendt rute i kikkerten i forhold til de kommende byvandringer - dog også formentlig med et par små overraskelser undervejs.

- Jeg regner med, det kommer til at tage omkring et par timer. En time er for lidt til en byvandring, hvis vi også skal nå at fortælle lidt om de enkelte steder. Der bliver indlagt et sted til at indtage kaffen, men ellers kan jeg sige, at vi slutter turen af ved Helge Holmskov Anlægget over for vandrerhjemmet. Han var en meget interessant person, fortæller Birgit W. Lander.


Var selv aktiv

Sidstnævnte er det anlæg, som blev indviet tilbage i maj 1996 samtidig med afsløringen af kunstneren Helge Holmskovs skulptur "Liv". Skulpturen blev indkøbt og rejst på initiativ af Selskabet til Sakskøbing Forskønnelse, hvor Birgit W. Lander også har været aktiv gennem årene.

Udover anlægget går turen også til den gamle fattigård og mange andre steder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce