Annonce
Ugeavisen Lolland

Sakskøbings historie vises frem

Helge Holmskovs skulptur "Liv" og anlægget over for vandrerhjemmet danner rammen om afslutningen på den byvandring, som Birgit W. Lander inviterer med ud på fredag 24. og 31. juli fra klokken 14 til 16 med udgangspunkt ved Turistkontoret på Torvet. Foto: Anders Knudsen

Birgit W. Lander er klar til at tage ud på nye byvandringer

SAKSKØBING Der er meget af Sakskøbings historie, som fortjener at blive husket, genfortalt og måske oplevet for første gang på en byvandring rundt i byens gader. Det mener Birgit W. Lander, som har påtaget sig tjansen med at stå for to kommende byvandringer her i juli.

Det er gennem et samarbejde med Sakskøbing Turistforening, der står for billetsalget på Turistkontoret på Torvet, at der nu udbydes et par friske byvandringer med mange gode nedslagspunkter undervejs.

- For mig er det bare dejligt at være med til at hjælpe til med at bevare noget af alt det skønne, vi stadig har tilbage i Sakskøbing, og ikke mindst de gode historier, fortæller Birgit W. Lander om baggrunden for at tage initiativet.

Her ses Thomas Kadziolas granitskulptur "Storm", der står som et købstadsmindesmærke og har stået lidt gemt i hjørnet af Torvet siden 1996. Foto: Anders Knudsen

En erfaren byguide

Byvandring er noget, Birgit W. Lander har erfaring med, både privat og som guide for mindre eller større selskaber. Så sent som sidste år var der eksempelvis et større selskab på omkring 50 personer fra hovedstadsområdet, som fik en fortælling om Sakskøbings historie.

Ved den lejlighed foregik det dog på Hotel Saxkjøbing, da det ville være for udfordrende at få "råbt" så mange op undervejs på en af de byvandringer, som Birgit W. Lander ellers ynder at kaste sig ud i.

Fredag 31. juli bliver de næste muligheder for at opleve fortællinger fra en erfaren sakskøbingenser, som har en velkendt rute i kikkerten i forhold til de kommende byvandringer - dog også formentlig med et par små overraskelser undervejs.

- Jeg regner med, det kommer til at tage omkring et par timer. En time er for lidt til en byvandring, hvis vi også skal nå at fortælle lidt om de enkelte steder. Der bliver indlagt et sted til at indtage kaffen, men ellers kan jeg sige, at vi slutter turen af ved Helge Holmskov Anlægget over for vandrerhjemmet. Han var en meget interessant person, fortæller Birgit W. Lander.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Var selv aktiv

Sidstnævnte er det anlæg, som blev indviet tilbage i maj 1996 samtidig med afsløringen af kunstneren Helge Holmskovs skulptur "Liv". Skulpturen blev indkøbt og rejst på initiativ af Selskabet til Sakskøbing Forskønnelse, hvor Birgit W. Lander også har været aktiv gennem årene.

Udover anlægget går turen også til den gamle fattigård og mange andre steder.

  • Helge Holmskovs skulptur "Liv" og anlægget over for vandrerhjemmet danner rammen om afslutningen på den byvandring, som Birgit W. Lander inviterer med ud på fredag 24. og 31. juli fra klokken 14 til 16 med udgangspunkt ved Turistkontoret på Torvet. Foto: Anders Knudsen
  • Her ses Thomas Kadziolas granitskulptur "Storm", der står som et købstadsmindesmærke og har stået lidt gemt i hjørnet af Torvet siden 1996. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

Lukker i protest: Ingen dialog, forståelse eller anerkendelse

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Annonce
Annonce
Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne