cookie-og-privatlivspolitik
Sidste års Saxine-festival samlede traditionen tro masser af folk i Søndergade i Sakskøbing.
Sidste års Saxine-festival samlede traditionen tro masser af folk i Søndergade i Sakskøbing.
Foto: Kim Hansen/arkiv

Saxkjøbing Avis

Saxinefest er parkeret

Saxine-festival er foreløbig aflyst for i år.
23. april 2020 kl. 04:55 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

SAKSKØBING Den står på stegt flæsk i lange baner under åben himmel i Søndergade i Sakskøbing, når Saxine-festivalen løber af stablen. Men efter statsminister Mette Frederiksens udmelding om, at forbuddet mod de store forsamlinger fastholdes til og med august, er flæsket sat på pause.

- Saxine-festivalen er parkeret desværre. Hvis Mette Frederiksen holder fast i forbuddet til udgangen af august, så ligger Saxinefesten den første fredag i august, og så skal vi jo ikke lave stegt flæsk og persillesovs, siger Jan Herluf Petersen, formand for Sakskøbing Handelsstandsforening.

- Men vi kan også håbe, at det hele går planmæssigt hurtigere, og der bliver meldt ud i maj, at det kun er til 1. august eller noget i den stil. Så skal vi nok hurtigt få sat en Saxinefest på benene, men lige nu klapper vi hesten.

Forsamlingsforbuddet betyder også, at årets pinsekaffe er aflyst.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kan holde Saxinefest, men det er jo ikke verdens undergang. Så vi satser i stedet på, at vi kan holde en frugtfestival den tredje weekend i september. Jeg har egentlig aldrig følt, at den var i fare, men det rykker jo faretruende tæt på, siger Jan Herluf Petersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce