Annonce
Ugeavisen Lolland

Saxkjøbing Roklub er startet på sæson 114

David Wandrup døbte en ny singlesculler. Den fik navnet Sleipner. Foto: Privat

Søndag den 31. marts var der standerhejsning

På klubbens generalforsamling den 5. marts blev der gjort status for det forgangne år. Jette Lohse sagde farvel til bestyrelsen og det samme gjorde suppleant Eigil Juhl. Jørgen Wandrup trådte ind i bestyrelsen fra en suppleantpost, og Anne-Käthe Hansen og Karsten Lolle blev valgt som nye suppleanter.

Formanden måtte igen konstatere, at det lille motionsrum har større tiltrækningskraft end den blinkende fjord, hvor man fra robåde og kajakker kan nyde årstidernes skiften. Tallene tæller for sig selv - 77 har brugt motionsrummet i større eller mindre omfang imod kun 43 tog tilbuddet om en rotur.

- Der blev søndag 31. marts hejst klubstander på vores dejlige hus på Sakskøbing Havn som tegn på, at vi tager hul på rosæson nr. 114. Det gjorde vi i flot solskin, men med en lidt for kraftig vind til at prøve en tur på vandet. Mai Wandrup holdt åres "åbningstale" med mange ønsker for sæsonen, blandt andet med håbet om, at medlemsskarens gennemsnitsalder skulle sænkes. Mai synes, at klubben har meget at byde på og fortalte om dyre- og plantelivet, der kan opleves på Sakskøbing Fjord, fortæller formanden Ulla Petersen og fortsætter:

- Dagen bød på dåb af tre både og to nye kajakker, der er indkøbt med tilskud fra Guldborgsund Kommunes Folkeoplysningsudvalg. Den ene kom til at hedde Slotø og den anden Enehøje - begge dejlige og spændende øer i Nakskov Fjord. De fik en masse pæne ord og ønsker med på vejen af de to gudmødre. En af klubbens få unge medlemmer - vores kaproer David Wandrup - døbte en for os ny singlesculler. Den fik navnet Sleipner, som var navnet på Odins grå, ottebenede hest, der flyvende i luften kunne bringe ham, hvorhen han ville. David håber, at han med den nye båd kan gøre sig gældende på kaproningsbanerne. Båden er købt for penge "lånt" i klubkassen, men med håbet om, at pengene kommer tilbage ved sponsorater. De 6.000 kroner er netop gået ind på kontoen fra OK-fonden/Fritidssammenslutningen, og der sælges støttemærker til henholdsvis 50 og 100 kroner.

Herefter blev der serveret kaffe og kage i det lune klublokale på 1. sal, hvor vi kunne se tilbage på en aktiv vintersæson. Leif Bilslev-Jensens navn skal igen graveres på den store pokal, idet han suverænt har tilbagelagt flest kilometer på romaskinen nemlig 1.738 kilometer. De næste på listen har roet 672 og 613 kilometer. Kirsten Sandfeld har været mest flittig på både løbebånd (230 kilometer) og cykel (759 kilometer). Eigil Juhl havde crosset sig gennem vinteren med 402 kilometer, og blev "snydt" for at kunne lægge yderligere en marathondistance til. Der skulle nemlig lørdag 30. marts have været Ro-Marathon, hvor de 42,93 kilometer kunne tilbagelægges alene eller på et hold, på en af "maskinerne" i motionsrummet. Desværre blev stævnet aflyst på grund af for få tilmeldte.

Så nu er vi klar til en forhåbentlig god sæson på vandet med roaftener tirsdag og torsdag kl. 17:30. Nogle af rospinningsholdene fortsætter nogle måneder endnu indendørs - så der er god mulighed for at komme i form, slutter Ulla Petersen.

  • David Wandrup døbte en ny singlesculler. Den fik navnet Sleipner. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken