cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Saxkjøbing Avis

Seks gange Gloria med Sakskøbing Kammerkor

Ved aftengudstjenesten i Sakskøbing Kirke søndag 27. oktober, klokken 19, kan man høre Sakskøbing Kammerkor synge seks meget forskellige korstykker, som dog alle tager udgangspunkt i den ældgamle Gloria-tekst.
26. oktober 2019 kl. 03:39 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

Da englene sang for hyrderne julenat, var det indledningen til en hel masse. En af de mindre ting var, at en kirkemusikalsk tradition begyndte. Bibelteksten, som beskriver, hvad englene sang, blev nemlig siden til både latinske sange og en masse salmer på alle sprog. I Danmark har vi for eksempel salmen "Aleneste Gud i Himmerig", og i den klassiske musikhistorie står for eksempel Vivaldis "Gloria" som et af højdepunkterne.

Sakskøbing Kammerkor har igennem de seneste par måneder sunget Gloria på dansk, latin, engelsk, italiensk og sågar swahili, og nu er musikken klar til at blive præsenteret. Det ældste Gloria er det gregorianske, som er fra cirka år 1100, og det nyeste er Luca Spadas decideret nuttede "Gloria al bambin Gesu", som kun er få år gammelt.

Imellem dem finder man et Gloria fra kirkefællesskabet i Taizé og en kánon med titlen "Det strømmende" af den fransk-libanesiske komponist og orgelvirtuos Naji Hakim med tekst af sognepræst Hanne Margrethe Tougaard. Fra den mere rytmiske side kan man høre et Gloria fra Tanzania "Tumtukuze", som synges på swahili og en amerikansk folkesang "Glory Halleujah", som er en meget tidlig gospel-sang.

Der er naturligvis gratis adgang til gudstjenesten, og kan man ikke komme og høre det i Sakskøbing, kan man tage til Væggerløse Kirke tirsdag 29. oktober klokken 19.30 i stedet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce