cookie-og-privatlivspolitik
Roland Hansen.
Roland Hansen.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Slædepatruljen Sirius

Foredrag i Sakskøbing Lokalhistoriske Forening.
13. januar 2019 kl. 07:49 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

Ved det næste arrangement i Sakskøbing Lokalhistoriske Forenings fortæller Roland Hansen om sine 26 måneders tjeneste ved slædepatruljen Sirius.

Slædepatruljen er et af forsvarets specialkorps og en hel unik enhed. Som den eneste i verden kører de på patrulje med hundeslæde i bidende kulde og tre måneders mørke. Roland Hansen har kørt cirka 10.000 kilometer med hundeslæde i Nordøstgrønland.

Han vil fortælle om sin vej til det udfordrende job på den grønlandske indlandsis og om de udfordringer, jobbet medførte. Han fortæller også om patruljens baggrund, historier om makkerskabet på de lange slæderejser, og der vises smukke billeder fra det store land. Roland Hansen bor i dag i Sakskøbing og arbejder som brandmand i Hvidovre.

Arrangementet holdes tirsdag 15. januar klokken 19.00 på Saxenhus. Alle er velkomne. Prisen inklusiv kaffe og kage er er 45 kroner for medlemmer og 65 koner. for andre. Se i øvrigt annonce.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce