cookie-og-privatlivspolitik
Sluseprojektet skal afhjælpe oversvømmelser i Sakskøbing som her fra februar sidste år.
Sluseprojektet skal afhjælpe oversvømmelser i Sakskøbing som her fra februar sidste år.
Foto: Claus Hansen/arkiv

Saxkjøbing Avis

Sluseprojekt blev godkendt af byrådet

Flere i byrådet var positivt stemte overfor, at kommunen skal betale større andel af projekt
11. juni 2020 kl. 05:13 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

SAKSKØBING Projektet har været længe undervejs, men forleden kom det et skridt videre, da Guldborgsund Kommunes byråd gav tilladelse til, at man kan etablere Sakskøbing Højvandssikring.

Projektet, der består af en sluseløsning med jorddiger på begge sider af slusen, skal finansieres delvist af kommunen sammen med 602 lokale parter.

På byrådsmødet blev det besluttet, at størrelsen på beløbet, kommunen støtter projektet med, først vil blive lagt fast i forbindelse med kommunens budgetforhandlinger for 2021-2024.

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet var dog også positivt stemte overfor, at Guldborgsund Kommune skal betale en større andel af projektet end hidtil.

- Den økonomiske del af sagen er delt op i et anlæg og drift. Kommunen, fordi det er så vigtigt et område, bør give et væsentligt beløb for at få etableret slusen med diger og så videre, sagde Ole Bronné Sørensen (S) og fortsatte:

- Prisen er estimeret til omkring 20 millioner kroner. Det er min opfattelse, at vi skal dele driften som foreslået, men at vores bidrag fra kommunen er på alt i alt 10 millioner kroner. Det kan lyde som et højt beløb, men det er også et væsentligt område og kommunens næststørste by.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce