cookie-og-privatlivspolitik
Slusen skal være med til at afhjælpe oversvømmelser i Sakskøbing.
Slusen skal være med til at afhjælpe oversvømmelser i Sakskøbing.
Foto: Claus Hansen

Saxkjøbing Avis

Sluseprojektet er stadig på vej

Borgmester håber på at få startet sluseprojektet i Sakskøbing til næste år.
07. november 2020 kl. 07:36 Af Kim Møller Pedersen

SAKSKØBING Det ser ud til at være godt på vej. Det får muligvis også et større millionbeløb i kommunal støtte, og endelig er sluseprojektet Sakskøbing Højvandssikring på ingen måde gået i glemmebogen hos de lokale politikere.

Alt det kunne man udlede af talen om sluseprojektet fra John Brædders (G) side, da borgmesteren for Guldborgsund Kommune forleden gæstede generalforsamlingen hos Sakskøbing Handelsstandsforening.

- Vi håber på, at sluseprojektet kan gå i gang til næste år. Blandt partierne er der enighed om, at kommunen skal støtte projektet, og selv om det ikke bliver til et tocifret millionbeløb, så er der mellem partierne givet håndslag på, at der bliver tale om et millionbeløb under de 10 millioner kroner.

Sådan lød det fra John Brædder ved afslutningen på generalforsamlingen, hvor borgmesteren benyttede lejligheden til at opdatere de omkring 40 forsamlede i mødelokalet på Hotel Saxkjøbing om status på det store sluseprojekt, der har været mange år undervejs.


Fornyet usikkerhed

Senest har der været fornyet usikkerhed om, hvorvidt Sakskøbing Højvandssikring stadig var på rette spor i forhold til at nå frem til at blive realiseret inden for den nærmeste fremtid, da der tidligere på måneden blev vedtaget et budgetforlig for årene 2021-2024 af et samlet byråd i Guldborg- sund Kommune.

Annonce

Samtlige byrådsmedlemmer stemte således for budgetforliget "Det rige hverdagsliv i mangfoldige fællesskaber", men den kommunale støtte til det store sluseprojekt i Sakskøbing Fjord, som skal sikre Sakskøbing by mod flere store oversvømmelser, var ikke at finde nogen steder i budgetforliget.

Derfor blev der også lyttet ekstra godt efter blandt de mange Sakskøbing-borgere ved handelsstandsforeningens generalforsamling, da borgmester John Brædder vendte "sluse-situationen". Og som nævnt skete det altså med en forsikring om, at selv om sluseprojektet ikke nåede med i budgetforliget, så blev der alligevel givet håndslag blandt de politiske partier repræsenteret i byrådet i Guldborgsund Kommune på at give Sakskøbing Højvandssikring "et millionbeløb" - dog ikke et tocifret et af slagsen, ifølge borgmester John Brædder.

- Partsdelingen i forhold til sluseprojektet er - trods uenighed - også ved at være på plads, men der mangler en sidste tilladelse, før projektet kan sættes i gang, tilføjede John Brædder om sluseprojektet, der første gang blev skitseret og præsenteret i sin oprindelige form af Fællesrådet for Sakskøbing og Omegn i 2014.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE