cookie-og-privatlivspolitik
Peter Abrahamsen, som her ses ved åbningen af dette års udgave af Nysted Lyrik og Visefestival, stopper som formand for Aarestrup-foreningen.
Peter Abrahamsen, som her ses ved åbningen af dette års udgave af Nysted Lyrik og Visefestival, stopper som formand for Aarestrup-foreningen.
Foto: Anders Knudsen

Saxkjøbing Avis

Slut med lyrik- og visefestival

Peter Abrahamsen stopper som formand for Aarestrup-foreningen.
12. september 2019 kl. 12:24 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

Et formandsskifte og en afgørende melding om Nysteds populære lyrik- og visefestival. Det var to centrale punkter fra bestyrelsesmødet forleden hos Aarestrup-foreningen. Her blev formandsskiftet iværksat, og det er Peter Abrahamsen, der - som den nu tidligere formand for Aarestrup-foreningen - valgte at trække sig fra formandsposten af personlige grunde efter seks års formandsarbejde.

- Bestyrelsen takkede Peter (Abrahamsen, red.) for godt arbejde og seks fantastiske lyrik- og visefestivaler, som slutter nu, fortæller Henning Jørgensen, der som tidligere næstformand nu bliver den nye formand i Aarestrup-foreningen.


Fortsætter i bestyrelsen

Peter Abrahamsen fortsætter i bestyrelsen, og som ny formand indtræder som nævnt Henning Jørgensen indtil næste generalforsamling, som er til næste forår.

Henning Jørgensen understreger, at Aarestrup-foreningen ikke har kræfter til at drive den ellers meget populære lyrik- og visefestival videre. Den har været afviklet nu seks gange, og hvis det skal ske igen, skal det ifølge Henning Jørgensen eksempelvis ske ved, at der er flere lokale kræfter, som kan gå sammen om at løfte festivalen videre på en eller anden facon.

Forleden var der i øvrigt besøg i Museet Aarestrups Hus, hvor DR1 var i gang med at optage et program om Emil Aarestrup med titlen "Helt lyrisk ". Det sendes efter planen engang til efteråret. Aarestrup-foreningen kan også glæde sig over, at der i museet har været pænt besøg i denne sæson med en del grupper af gæster. Med udgangen af denne uge slutter de to ugentlige åbningseftermiddage i museet, og herefter åbnes der efter aftale.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce