cookie-og-privatlivspolitik
Solcelleanlægget i Nysted bliver på maksimalt fire megawatt og er derfor et lille et af slagsen.
Solcelleanlægget i Nysted bliver på maksimalt fire megawatt og er derfor et lille et af slagsen.
Foto: Jesper Nørgaard Sørensen/Arkiv

Saxkjøbing Avis

Solceller skyder op i 2020

Solcellepark i Nysted er stadig i planlægningsfasen, men forventes at være bygget og klar inden udgangen af 2020.
31. januar 2020 kl. 05:10 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

Marken mellem Egevænget, Syrenvænget og Wichmannsvej i Nysted er i dag forpagtet ud til landbrug, men i løbet af i år vil der efter planen blive sat solceller op, der kan dække knap 1.000 husstandes behov for elektricitet, svarende til en kapacitet på fire megawatt.

- Det, der er meldt ind på projektet, er, at den skal stå færdig i 2020, så vi har hele året til at bygge den i - eller i hvert fald til slutningen af november måned, fortæller Esben Billeskov, der er projektudviklingsdirektør i Better Energy.

Projektet er stadig i planlægningsfasen, hvor der umiddelbart kun er en stor udfordring for at få projektet på skinner.

- Det, der er vores udfordring dernede, er selve net-tilslutningen. Der er rigtig, rigtig langt ud til det punkt, hvor der skal net-tilsluttes. Og det har vi en dialog med Seas, det lokale netselskab, om. Det er det, der holder os tilbage. Det er ikke, fordi der er noget ellers i projektet, hverken finansielt eller noget andet. Det er simpelthen bare for at optimere på nettilslutningen, at vi lige går og afventer nogle tilbagemeldinger, forklarer Esben Billeskov.

Området, hvor solcellerne skal placeres, er cirka seks hektar og er i dag ejet af Better Energy Guldborgsund Estate ApS. Virksomheden købte grunden i 2018 fra Guldborgsund Kommune for 1.335.000 kroner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce