cookie-og-privatlivspolitik
Sakskøbing Kirkes pigekor.
Sakskøbing Kirkes pigekor.
Foto: Privat.

Saxkjøbing Avis

Sommerkoncert med fire kor i Sakskøbing Kirke

Det er efterhånden tradition, at Sakskøbing Kirke i starten af juni viser alle kirkens kor frem, og sådan bliver det også i år: 2. pinsedag 10. juni klokken 20.
04. juni 2019 kl. 13:47 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

Sakskøbing Kirke har en stor korfamilie. For godt 20 år siden blev Sakskøbing Kirkes Pigekor grundlagt, og siden kom Sakskøbing Kammerkor til i 2001 og vokalensemblet Voci fluenti i 2009. En lille gruppe på syv piger fra pigekoret blev på et tidspunkt ansat som fast søndagskor med egne prøver og eget repertoire, og for ganske nylig har Voci fluenti fået en lillesøster i form af vokalensemblet cantAnima, som består af otte piger fra pigekoret. Efter sommerferien starter sognets kirkesanger Jannie Ekelund Andersen et nyt børnekor op, så der til den tid vil være hele seks kor i Sakskøbing Kirke.

Ved sommerkoncerten 2. pinsedag klokken 20 kan man høre kammerkoret synge fransk musik fra romantikken, akkompagneret på det historiske Köhne-orgel af Jesper Bay Jensen og dirigeret af Flemming Chr. Hansen. Pigekoret synger blandt andet danske salmer og irsk folkemusik, og cantAnima synger en motet af Michael Bojesen og en svensk folkesang. De ti sangere i Voci fluenti vandt guld ved en international korkonkurrence i Barcelona sidste år og er nu så småt i gang med forberedelserne til en konkurrence i 2020. Af de ting, der muligvis ender på ensemblets konkurrencerepertoire, kan man ved sommerkoncerten høre Paul Hindemiths charmerende "Six Chansons" og nogle nyere hits af Leonard Cohen og Manhattan Transfer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce