Annonce
Ugeavisen Lolland

Sportigan/Læder og Sport stopper som detailbutik

Anita og Jan H. Petersen lukker Sportigan/Læder og Sport som detailbutik, men fortsætter med salg til firmaer, klubber og efterskoler under navnet "Sportigan Klub og Erhverv". Foto: Kim Hansen

Fem års planlægning ligger til grund for beslutning.

SAKSKØBING - I 1947 startede Ellen og Herluf Petersen Saxkjøbing Læder- og Sportsmagasin i Vestergade 22. Det er sammenlagt blevet til 74 år, hvoraf jeg har været i butikken i 39 år og de sidste 28 som ejer, sammen med min kone Anita. Disse år har givet os en masse gode og minderige oplevelser med jer kunder og samarbejdspartnere, fortæller Jan H. Petersen fra Sportigan/Læder og Sport og fortsætter:

- Da vi i 2016 solgte vores ejendom Søndergade 25 til SuperBrugsen, var det startskuddet på en femårsplan, som skulle løbe frem til sommeren 2021. Vi er dog efter nøje overvejelser i juni 2020 kommet frem til at lave én enkelt ændring i den plan. Vi vil nemlig fortsætte med salg til klubber og erhverv under navnet "Sportigan Klub og Erhverv".

- Beslutningen om at stoppe som detailbutik har på ingen måder været nem. Efter så mange år som selvstændige, føler vi, at butikken er en del af byen og byen er en del af butikken. Igennem de sidste par år har nogle af vores leverandørers politik desværre taget en meget upersonlig drejning, så det passer os ganske fint, at det nu er tid til næste etape i vores femårs plan. Vores pensionisttilværelse kommer nærmere, og vi har derfor valgt at prioritere vores tid på børn, svigerbørn og børnebørn samt nyde livet nu, medens vi er raske og selv kan bestemme.

- Det sidste år som detailbutik har været meget anderledes, end vi havde forventet. COVID-19 har som bekendt ændret hverdagen for os alle. Det har også betydet for os, at vi ikke har kunnet runde vores sidste år af - som håbet. Frugtfestival, juletræstænding, juleoptog, tambourkorps i butikken og mange andre aktiviteter, som vi altid har set frem til, er alle desværre blevet aflyst. Vi er nu klar bag disken til et brag af et ophørsudsalg, som forventes afsluttet ultimo maj.

- En stor tak for godt samarbejde skal lyde til Handelsstandsforeningen, vores kolleger, leverandører og Sportigans hovedkontor samt vores altid loyale og trofaste kunder, uden jeres store hjælp til at bakke op og handle lokalt siden 1947 havde vi aldrig fået den succes i så mange år, som vi sammen har opnået.

- Ingen tvivl om at det bliver meget anderledes og "mærkeligt i maven", men tiden er inde, og vi fortsætter på fuld damp med "Sportigan Klub og Erhverv". Vi er klar fra indgangen mod Apotekervænget og glæder os til fortsat godt samarbejde med vores gode firmaer, klubber og efterskoler, slutter Jan H. Petersen.

  • Anita og Jan H. Petersen lukker Sportigan/Læder og Sport som detailbutik, men fortsætter med salg til firmaer, klubber og efterskoler under navnet "Sportigan Klub og Erhverv". Foto: Kim Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Øget med millioner: Ny uddeler bag stor fremgang

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Lolland

Her holder børnene fri på store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum