cookie-og-privatlivspolitik
Forleden var forfatterne bag den nye levering af historiske beretninger fra Sakskøbing gamle kommune samlet i Sakskøbing Lokalhistoriske Arkiv for at skåle på endnu en af de meget populære udgivelser. Nu er den sat til salg hos SuperBrugsen i Sakskøbing, Dagli'Brugsen i Guldborg samt Bog & Idé i Nykøbing.

3

Billeder

Forleden var forfatterne bag den nye levering af historiske beretninger fra Sakskøbing gamle kommune samlet i Sakskøbing Lokalhistoriske Arkiv for at skåle på endnu en af de meget populære udgivelser. Nu er den sat til salg hos SuperBrugsen i Sakskøbing, Dagli'Brugsen i Guldborg samt Bog & Idé i Nykøbing.
Foto: Kim Møller Pedersen

Saxkjøbing Avis

Støvmider med ny historiefangst

Foreningen Forskergruppen Støvmiderne har gjort det igen med hjælp fra en række forfattere.
29. oktober 2020 kl. 06:10 Af Kim Møller Pedersen

SAKSKØBING Der er et lille hop til Riga, et troldestuehus, en tur til Doktorparken og erindringer fra Slemminge. Eller hvad med en samlet historie om brugsforeningerne i Sakskøbing og Rørbæk samt Guldborg Brugsforening. For slet ikke at tale om hele opbygningen og tilblivelsen af teknisk forvaltning i den tidligere Sakskøbing Kommune.

Jovist, det er alt sammen en del af Historiske Beretninger Nr. 11, der forleden blev præsenteret på Sakskøbing Lokalhistoriske Arkiv med deltagelse af alle medforfatterne til det lokalhistoriske værk.


Genoptrykt tre gange

- Vi lægger ud med et oplag på 150 styk, og sidste år endte Historiske Beretninger Nr. 10 med at blive genoptrykt hele tre gange, lød det indledningsvist fra formanden for Foreningen Forskergruppen Støvmiderne, Erik Petersen, under den officielle præsentation af den nye omgang beretninger.

Siden det tidlige forår er der således flittigt blevet skrevet på de forskellige beretninger, som nu foreligger i færdig form i Historiske Beretninger Nr. 11.

Syv beretninger og en lille ekstra historie er det blevet til denne gang blandt andet med emner fra gemmerne i Sakskøbing Lokalhistoriske Arkiv til beskrivelse af nutidige foretagender.

Annonce

Der er derefter arbejdet med at redigere, læse korrektur og gøre bogen klar til trykning.

- Jeg har prøvet at tælle sammen, hvad det er blevet til gennem årene, og jeg kan sige, at siden 2003, hvor Støvmiderne kom til, så er der i alt solgt et sted mellem 13.000 og 14.000 lokalhistoriske bøger, opsummerede Erik Petersen ved præsentationen.

I de nye beretninger er der også blevet plads til en lille historie om en kopi af en plakat, der en dag dukkede frem fra gemmerne i Sakskøbing Lokalhistoriske Arkiv. Plakaten, der er fra 1812, er fra enevældens tid, hvor love fra Statsmagten blev udsendt i form af enten forordninger, dekreter eller plakater. Plakaten er sendt til Sakskøbing af Frederik 6. og er en af den slags love, der i sin tid blev udsendt til lokale myndigheder i hele landet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE