cookie-og-privatlivspolitik
Nyk-F.20-11-17. Foto Claus Hansen.
Nysted, nye læger i byen.
Læge Christina Svanholm vil stifte forening for at skaffe midler til sundhedshus. Arkivfoto
Foto: Claus Hansen

Saxkjøbing Avis

Sundheds- og væksthus er på vej

Nysted har udsigt til et nært sundhedstilbud til borgerne samt kursustilbud for både private og fagpersoner
26. april 2021 kl. 05:15 Af Kim Møller Pedersen

NYSTED Et moderne, evidensbaseret sundheds- og velfærdshus. Det er lige præcis, hvad der skal sættes i gang i Nysted, og derfor er der nu inviteret til en stiftende generalforsamling for Foreningen for Nysted Sundheds- og Velfærdshus.

Den kommer til at foregå 6. maj på The Cottage på Skansevej. Der er her afsat fire timer fra klokken 16 og frem, og måske bliver det også til en virtuel opsætning af generalforsamlingen udover muligheden for fysisk fremmøde.

- Det kommer naturligvis an på, hvor stor interessen er for at deltage i den stiftende generalforsamling, men det er bestemt en mulighed også at skabe et virtuelt arrangement, hvor man også kan følge med, fortæller Christina Svanholm, speciallæge i almen medicin, om initiativet.


For at kunne søge

Christina Svanholm kan også tilføje, at den ovennævnte forening stiftes for at kunne søge fondsmidler til projekter og bygninger i forbindelse med at skabe det sundheds- og velfærdshus, der længe har været på tegnebrættet.

- Først forsøgte vi at få finansieret projektet gennem Sundheds- og Ældreministeriet. Det lykkedes ikke. Derfor forsøger vi nu med at få stiftet den her forening og skaffe noget startkapital til at komme i gang for, fortæller Christina Svanholm.

Annonce

Startkapitalen er tænkt som hjælp til blandt andet at kunne betale eksempelvis mødeforplejning, projektledelse, advokat- og revisorsalærer samt ikke mindst til at dokumentere over for fonde, at projektet er bæredygtigt.

Sundheds- og velfærdshuset er planlagt til at danne rammen om nytænkende former for samarbejde mellem forskellige faggrupper og aktører med formålet at skabe et nært sundhedstilbud til borgerne i lokalområdet samt kursustilbud for både private og fagpersoner.


Placering ikke afgjort

- Det er endnu ikke helt på plads, hvorhenne huset kommer til at ligge. Men det kommer der en løsning på, og huset skal nok blive til noget, lyder det fra initiativtageren.

Det vil på den stiftende generalforsamling blive drøftet, hvordan man kan være med til at støtte op om foreningen. På generalforsamlingen vil det også blive besluttet endeligt, hvad sundheds- og velfærdshuset og dermed foreningen skal hedde.

Der er mulighed for at bestille et let aftensmåltid som afslutning på generalforsamlingen. Christina Svanholm tager her mod tilmeldinger med frist 30. april, og det kan gøres via clsvanholm@gmail.com eller telefon 6177 8780.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE