cookie-og-privatlivspolitik
De to Sakskøbing-kunstnere Espen Brandt Møller (tv) og Lars Pryds foran Skovly, hvor der i weekenden 14.-15. august er Åbne Atelierdøre Guldborgsund og grafikudstilling.
De to Sakskøbing-kunstnere Espen Brandt Møller (tv) og Lars Pryds foran Skovly, hvor der i weekenden 14.-15. august er Åbne Atelierdøre Guldborgsund og grafikudstilling.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

To kunstnere, en grafiksamling og et mobilt museum i Skovly

125 grafiske værker af 50 kunstnere. Det er indholdet af udstillingen COLLECTION GRAFIK, der vises i Sakskøbing i weekenden 14.-15. august.
12. august 2021 kl. 05:54 Af Saxkjøbing Avis

SAKSKØBING - Udstillingen er en hyldest til de kunstnere, der kom før mig. Til idoler, læremestre, kolleger, studiekammerater og andre, der har givet mig inspiration, indsigt og grafisk forståelse, siger grafiker Lars Pryds, der har samlet de grafiske blade over en periode på cirka 40 år og nu udstiller dem i Skovly på Nystedvej 62.


Syv temaer og en gratis plakat

Udstillingen er opdelt i syv temaer: Mennesker i rum; Landskab; Abstraktion; Tegn; Model; Portræt samt Ting & Fund. I hvert tema indgår værker fra flere kunstnere, enkelte steder i samspil med Pryds' egen grafik. Værkerne spænder tidsmæssigt over cirka 100 år.

Blandt kunstnerne er danske navne som Erling Jørgensen, Søren Hjorth Nielsen, Per Baagøe, Jane Muus, Michael Kvium og Anette Harboe Flensburg samt spændende udenlandske kunstnere som Laurence Weiner, Aino Myllykangas og Richard Konvicka. Samlet udstillerliste kan ses på pryds.com/collection.

Til udstillingen er trykt en plakat i storformat (70 x 100 cm) samt et 36 siders katalog med introduktion til de grafiske teknikker, temaerne og enkelte udvalgte kunstnere. Der er et gratis eksemplar af begge dele til alle besøgende på udstillingen.

"Collection" er støttet af Billedkunstrådet i Guldborgsund Kommune.

Annonce

Åbne atelierdøre og mobil udstilling

Collection Grafik er af multikunstneren Espen Brandt-Møller, der kører sit mobile museum kaldet "Skulpturfabrikken" ind i Skovlys parklignende have. I den ombyggede frugtvogn udstiller Espen Brandt-Møller sine store metalmalerier samt et udvalg af "Lykkeposer", hvor indholdet er en overraskelse. Så kig forbi og find lykken!

Der er med andre ord meget forskelligt at se på i Sakskøbing i weekenden, hvor 52 kunstnere åbner deres atelierer og værksteder rundt om i hele Guldborgsund Kommune.

Collection Grafik og Åbne Atelierdøre er åben lørdag-søndag 14.-15. august, begge dage klokken 10-17. Kunst i Skovly, Nystedvej 62, Sakskøbing

www.pryds.com/collection · www.aabneatelierdoere-guldborgsund.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE