cookie-og-privatlivspolitik
Her viser arkivleder Erik Damskier frem i Krumsøarkiverne, som også er en del af Nysted lokalhistoriske Arkiv. Han og de andre frivillige tilknyttet arkivet tager gerne imod nye spændende indleveringer af lokalhistorisk interesse.
Her viser arkivleder Erik Damskier frem i Krumsøarkiverne, som også er en del af Nysted lokalhistoriske Arkiv. Han og de andre frivillige tilknyttet arkivet tager gerne imod nye spændende indleveringer af lokalhistorisk interesse.
Foto: Kim Møller Pedersen, arkivfoto

Saxkjøbing Avis

Uden indleveringerne gik det ikke hos arkivet

Historier fra Nysted og omegn er efterspurgte, og ny udgivelse er på vej
09. februar 2021 kl. 08:41 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

NYSTED Nysted lokalhistoriske Arkiv satte i november et hæfte med historier fra Nysted og omegn til salg, og det er gået ganske godt med det.

- Vi må sige, at salget oversteg vores vildeste forventninger. Blandt andet takket være avisernes omtale og velvillig assistance fra en række butikker har vi afsat over 300 eksemplarer, så nu er vi gået i gang med en lignende udgivelse, som skal udkomme til
efteråret, fortæller Erik Damskier, der er arkivleder for Nysted lokalhistoriske Arkiv.


Indleveringer er vigtige

Arkivlederen understreger, at alle de mange interesserede købere må huske på, at uden indleveringer fra områdets beboere kan de frivillige historieskrivere tilknyttet arkivet ikke fortsætte med at være menigmands fælles hukommelse.

- Vi ved jo godt, at hver gang vi flytter, eller når nogen i familien er død, bliver mange af minderne smidt ud. Måske har man lidt dårlig samvittighed over det, men der er grænser for, hvad man kan gemme. Arkiverne vil gerne hjælpe med at sortere det, som alligevel skulle kasseres, eller som bliver placeret i en kasse i et udhus, hvor det måske går til grunde. Vi vil også i mange tilfælde være glade for at kunne kopiere fotografier eller forskellige dokumenter og andre minderige ting, som vi så leverer tilbage til ejeren, fortæller Erik Damskier.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE