Annonce
Ugeavisen Lolland

Udlejning finansierer sommerhuskøb

Udlejning kan finansierer sommerhuskøb. Foto: Privat

Sommerhusejere på Lolland og Falster skal kun udleje deres feriebolig i få måneder for at kunne bruge det selv kvit og frit resten af året. Det viser Nordea Kredits beregninger af, hvor mange uger sommerhuset skal udlejes for at dække alle faste omkostninger.

LOLLAND - På Lolland og Falster skal et gennemsnitligt sommerhus på 80 kvadratmeter lejes ud i 14 uger for at dække de faste omkostninger, hvis huset er finansieret med et fastforrentet lån uden afdrag. Et lån med variabel rente vil bringe antallet ned på 11 uger.

"I øjeblikket kræver det kun få måneders udlejning for at få dækket de faste omkostninger til sommerhuset. Det er gode nyheder til sommerhusejerne, som endnu hurtigere end tidligere kan få finansieret udgifterne til deres feriebolig," siger Dennis Frederiksen, der er indehaver af danbolig på Lolland, Falster og Vestsjælland.

Billigere i dag

Da markedet toppede tilbage i 2008, skulle et sommerhus på Lolland og Falster lejes ud i 31 uger ved fast rente og 27 uger ved variabel rente for at finansiere købet. Set i et historisk perspektiv er det derfor væsentligt billigere at købe et sommerhus med udlejning for øje i dag.

"De rekordlave renter på realkreditlån og forbedrede vilkår for både belåning og udlejning gør det hurtigere at få dækket omkostningerne til sommerhuset. Sommerhusejere skal derfor udleje i kortere tid for at få regnestykket til at gå i nul," siger Dennis Frederiksen, der er indehaver af danbolig på Lolland, Falster og Vestsjælland.

Der er forskel på antallet af udlejningsuger i de forskellige dele af landet. I Østsjælland skal sommerhuset lejes ud i 11 uger, hvis lånet er med variabel rente. På Bornholm kræver det 13 uger, men det i Nordsjælland kræver 15 ugers udlejning for at finansiere det fuldt og helt.

Beregningerne tager udgangspunkt i et sommerhus på 80 kvadratmeter i alle landsdele. Det finansieres med et afdragsfrit realkreditlån, hvor de 60 procent er finansieret i sommerhuset, og de 40 procent er fundet i friværdien på familiens helårsbolig.
Udlejningsprisen er sat til 4.000 kroner om ugen. Det skattemæssige fradrag udgør 11.700 kroner i 2021, hvis man selv udlejer, og 42.700 kroner, hvis et bureau står for arbejdet. I beregningerne er der taget udgangspunkt i, at ejeren selv står for udlejningen.
Finansieringsomkostninger, grundskyld og ejendomsværdiskat, kontingent til ejerforening, renovation og basal vedligeholdelse er medregnet og kan variere.
Kilde: Nordea Kredit

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udlejning som supplement

Rekordmange danskere har det seneste år valgt at købe et sommerhus og bruge det som fristed under coronanedlukningen. Tanken om sommerhusidyl med familie og venner er fristende, men sommerhuskøb med udlejning for øje er kræver også tid og arbejde.

"Udlejning kan være et fint supplement til at dække de faste omkostninger, men man skal huske på, at der også er arbejde forbundet med det, og at der ikke er garanti for, at man kan udleje sommerhuset så meget, som man selv ønsker," siger boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit og tilføjer:

"Efterspørgslen efter sommerhuse er desuden størst om sommeren og i skolernes ferie, hvor man måske også selv gerne vil bruge huset. Det anbefales derfor, at sommerhuskøbet først og fremmest er med ønske om at bruge det selv."

  • Udlejning kan finansierer sommerhuskøb. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Annonce
Annonce
Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op