cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Ingrid Riis

Saxkjøbing Avis

Udsatte koncerter vender tilbage

Byhusforeningen er kommet godt igennem en hård og lang periode med restriktioner og indtægtstab.
29. august 2021 kl. 06:26 Af Kim Møller Pedersen

NYSTED Byhusforeningen i Nysted har gennem hele coronaperioden kæmpet med at holde sig oven vande rent økonomisk, hvilket man ad flere omgange har kunnet læse med omkring i Folketidende. Her har man heldigvis også løbende kunnet følge med i omtale af flere omgange med ekstraordinære tilskud fra kommunalt hold.

Og de ekstra støttekroner til den daglige drift har kunnet mærkes som en ganske nødvendig og kærkommen hjælp.


Endelig generalforsamling

Det var blandt andet noget af det, som kunne vendes og drejes tidligere på ugen ved den generalforsamling, som efter en længere coronaudsættelse endelig kunne holdes hos Byhusforeningen, som blandt andet står bag at drive Nysted Biograf-Teater, at leje lokalerne i Jernbanegade ud samt ikke mindst at arrangere koncerter.

- Det har især været vores koncerter, vi har været udfordret på under coronaen, og derfor har vi hele tiden været bagud i forhold til at kunne skaffe de nødvendige indtægter. Men ikke mindst med den ekstraordinære hjælp fra kommunale puljer endte vi faktisk med et beskedent overskud på 2.000 kroner for 2020-regnskabet. Og det ser også ud til, at vi får et fornuftigt regnskab for i år, siger Henrik Juul, der er formand for bestyrelsen bag Byhusforeningen.

Formanden kan også fortælle, at 40 mødte frem til generalforsamlingen, hvor Lina Lauridsen og Jane Brædder endte med at blive valgt som nye medlemmer af bestyrelsen, der ikke har konstitueret sig endnu.

Annonce

Udsatte koncerter er tilbage

Henrik Juul kan også oplyse om, at tre coronaudsatte koncerter nu bliver afviklet i de kommende måneder med den første af slagsen 24. september. Måske bliver det ydermere til planlægning af flere koncerter mellem henholdsvis den allerede planlagte til oktober i år og til marts næste år. Men det må tiden foreløbig vise, om det skulle blive tilfældet. Man kan altid følge med inde på nystedbio.dk - også i forhold til koncerterne hos Byhusforeningen.

Udlejningen af lokalerne i Jernbanegade er også lige på trapperne til at gå i gang. Forinden skal der dog lige overståes en arbejdsdag torsdag (i dag, red.).

- Stemningen er god, og der er ingen restriktioner, så det ser fornuftigt ud igen, selvom vi på et tidspunkt overvejde, om vi skulle låne op i bygningen, som Byhusforeningen ejer. Vi skylder kun 25.000 kroner i den, så det kunne have ladet sig gøre. Men heldigvis blev det ikke nødvendigt, tilføjer Henrik Juul.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE