cookie-og-privatlivspolitik
Meteorolog Jesper Theilgaard.
Meteorolog Jesper Theilgaard.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Vejrets kulturhistorie

Foredrag med eksempler på digte og malerier, hvor vejret indgår.
21. september 2018 kl. 08:01 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

Folkeuniversitetet i Nysted indleder sæsonen med en kendt og respekteret vejrprofet: meteorolog Jesper Theilgaard. Han vil tale om "Vejrets kulturhistorie" og give eksempler på digte og malerier, hvor vejret indgår. Billeder kan vise dramatiske vejrfænomener, men er det realistisk rent meteorologisk?

Kulturhistorisk har vejret spillet en stor rolle som et vilkår og en inspiration for vores befolkning. Specielt på landet var vejret helt afgørende, og her lærte man sig nogle enkle vejrregler, hvoraf nogle stadig kendes som gamle mundheld. Og de kan fortsat anvendes, når vi skal forudsige vejret.

Foredraget finder sted i Nysted Sognehus, Østergade 24 C, søndag 23. september klokken 13.30. Alle er velkomne, der er ingen tilmelding, og det koster 60 kroner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce