Annonce
Ugeavisen Lolland

Verdensmusik i Nysted kirke

Trio Klezme kan snart opleves i Nysted Kirke. Foto: Privat

På grund af coronarestriktioner flytter Vantore sognets sommerkoncert til Nysted kirke, hvor der er mere plads torsdag 26. august klokken 19.00.

NYSTED - Trio Klezmer har specialiseret sig i at formidle den farverige glæde og den dybe smerte, der er så karakteristisk for den østeuropæiske musiktradition klezmer. Med udgangspunkt i traditionel klezmer og jidishe lieder skaber denne trio sit eget univers. Her udfoldes spillemandens råstyrke såvel som nutidens rytmik og tonesprog.

Trioen spiller både traditionelle klezmer numre og moderne fortolkninger, som tager afstikkere over i sigøjnermusikken. Sangene udtrykker hele spektret - lige fra den euforiske fest til de indfølte sjælere. Dertil kommer en stribe gnistrende, virtuose instrumentalnumre.

Trio Klezmer har gennem de seneste 15 år spillet en lang række koncerter og udgivet cd'er i både ind- og udland. Og det kan mærkes, at samarbejdet har været tæt og langvarigt. Trioens medlemmer er kompetente hver for sig, men når de spiller sammen, går tingene op i en højere enhed. Musikken slår gnister i et stærkt, fælles udtryk, som tager publikum med storm.

Channe Nussbaum er i centrum. Ikke alene fordi hun er trioens sangerinde og sceniske frontfigur, men også fordi hun skriver en stor del af trioens materiale: Nye sange, der forener det bedste fra traditionen med et friskt pust af fornyelse.

Channe Nussbaum har i mere et årti været et af de absolutte topnavne på den europæsiske klezmerscene endda med afstikkere til Kina, Japan og Mexiko. Hun har som sangskriver fornyet den jødiske musiktradition klezmer, og har siden nullerne været midtpunkt i Klezmofobia, Trio Klezmer og Channe Nussbaum & Spielniks. Nussbaum har også en anmelderrost dansksproget soloudgivelse bag sig med dansksprogede viser og sange. Hun modtog en Danish music Award for årets album med bandet Klezmofobia og er flere gange nomineret, sidst som årets komponist "Channe Nussbaum synger, så hårene i nakken stritter, og klumpen i halsen melder sig. Man skal være en ualmindelig død cigar for ikke at lade sig rive med."

Mette Smidl har ungarske rødder. Hun er uddannet som klassisk musiker, og derefter har hun specialiseret sig i sigøjnermusik og klezmer. spiller rendyrket klezmer-violin, men på velvalgte steder tilfører hun et ekstra element, når hun slår sig løs i dén sigøjner-stil, der er et andet af hendes specialer og et markant bidrag til trioens særlige udtryk.

Øyvind Ougaard er en sand virtuos. I hans harmonikaspil forenes det traditionelle med elementer stort set alle musikalske genrer. Resultatet er en bund, der rummer såvel spillemandens råstyrke som nutidens rytmik og tonesprog. Han har blandt andet medvirket som studiemusiker på mere end 400 cd-indspilninger, og han mestrer sit håndværk til fingerspidserne.

  • Trio Klezme kan snart opleves i Nysted Kirke. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Annonce
Annonce
Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen