cookie-og-privatlivspolitik
Nuffield Universal Rhree fra 1957 og Nuffield 460 fra 1963.
Nuffield Universal Rhree fra 1957 og Nuffield 460 fra 1963.
Foto: Privat.

Saxkjøbing Avis

Veterantraktortræf

i Toreby 27.-28. juli 2019
28. juli 2019 kl. 05:44 Af Saxkjøbing Avis

Annonce
FAKTA

Nu viser kalenderen atter juli måned, og det betyder, at det snart er tid til det årlige veterantraktortræf i Toreby. Veteran Traktorens Venner (V.T.V.) holder igen det årlige træf for traktorer og redskaber, biler, knallerter og stationære motorer, som alle har det til fælles, at de forlod fabrikken for mindst 35 år siden. Det er samlere fra Lolland, Falster, Sydsjælland og Møn, som mødes på Toreby Vestergade 33, 4891 Toreby 27. og 28. juli om deres fælles passion og interesse. Træffet er åbent for publikum lørdag og søndag fra klokken 10-16, og hvis man har nogle af førnævnte køretøjer stående i garagen eller laden, er man ligeledes velkommen til at komme at udstille og måske få mere viden om sin traktor eller redskab. Det kræver ikke tilmelding, og man møder derfor blot op.

De udstillede traktorer er forskellige i størrelse, udformning, vægt og motorkraft, alt efter hvor og hvornår de er fremstillet og til hvilket formål. Nogle af veterantraktorerne er for eksempel smalle, fordi de er blevet brugt i plantager, mens andre er større og med flere hestekræfter, fordi de skulle bruges i landbruget til at trække redskaber. Udover disse forskelligheder fremstår traktorerne også i forskellig stand. Nogle har været skilt ad og blevet gennemrestaureret og fremstår derfor skinnede, som da de forlod fabrikken, mens andre stadig er i brug og fremstår i original stand med synlige tegn på flere årtiers brug.

I løbet af både lørdag og søndag køres præsentationskørsel, hvor det er muligt at se og høre traktorerne køre på pladsen og høre lidt om traktoren. Der køres også konkurrencekørsel begge dage.


Særudstilling

I år omhandler særudstillingen på V.T.V.'s træf Nuffield-traktorer, og disse bliver derfor samlet på en del af udstillingsarealet, hvor man kan se udviklingen i produktionen af de forskellige modeller. Nuffield-traktoren er en britisk traktor, som fra slutningen af 1940'erne blev fremstillet af Morris Motors. Produktionen blev senere overtaget af Leyland, som efterfølgende blev solgt, og traktorerne kom nu til at hedde Marshall. Der udstilles et bredt udsnit af modellerne.


Veteranpløjning

Udover veterantraktortræffet i Toreby 27. og 28. juli er der i weekenden 14. og 15. september mulighed for at se veterantraktorer i aktion ved det årlige veteranpløjestævne overfor gokartbanen i Marielyst. Pløjestævnet i Marielyst fungerer dels som kvalifikationsstævne til danmarksmesterskaberne i Veterantraktorpløjning, som i 2019 holdes i Gørlev på Sjælland i slutningen af oktober, mens der efter søndagens konkurrencepløjning også kåres årets V.T.V. klubmester. Pløjestævnet er åbent for publikum begge dage.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce