cookie-og-privatlivspolitik
Viggo Mortensen blev Oscarnomineret for sin præstation i Green Book.
Viggo Mortensen blev Oscarnomineret for sin præstation i Green Book.
Foto: Arkiv

Saxkjøbing Avis

Vind en Oscar-vinder på dvd

I denne uge udlodder Saxkjøbing Avis fire dvd-eksemplarer af den Oscar-vindende film Green Book med blandt andre Viggo Mortensen.
01. oktober 2019 kl. 06:27 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

Vi har taget hul på efteråret og den mørke tid sniger sig ind på os alle. Den kan man jo bruge på blandt andet at hygge sig med en god film ..

Og sådan én udlodder vi i denne uge i en læserkonkurrence. Det drejer sig om fire Oscar-vinderen Green Book.

Dramaet fortæller den virkelige historie om det uventede venskab mellem en sofistikeret afroamerikansk kunstner og en italiensk-amerikansk mand fra arbejderklassen i 60erne raceadskilte USA. Da den sorte musiker Dr. Don Shirley skal på turné gennem landets mest racistiske sydstater, hyrer han den snæversynede og umættelige wise guy-muskelmand Tony "The Lip" Vallelonga som chauffør. Med på turen har de en lille grøn guide til hvilke spisesteder og hoteller, der vil tage imod sorte borgere.

Turens største udfordring er dog, hvordan de kan holde hinanden ud, da begge parter besidder rigeligt med fordomme om hinanden. Snart opdager de dog, at de slet ikke er så forskellige, som man skulle tro. Viggo Mortensen leverer her en af karrierens bedste, mest elskværdige og uden tvivl mest morsomme præstationer som motor-manden Tony, der har et hjerte af guld, men ikke ejer skyggen af finesse. Over for ham ses den ligeså blændende Mahershala Ali.

Filmen vandt tre Oscars - for Bedste film, bedste mandlige birolle og bedste originale manuskript.

For at deltage i konkurrencen skal du svare på dette spørgsmål: Hvilken rolle spillede Viggo Mortensen i Ringenes Herre? Send dit svar senest onsdag 9. oktober på konkurrencer@saxkjobing-avis.dk

Vinderne vil herefter blive offentliggjort i Saxkjøbing Avis.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce