cookie-og-privatlivspolitik
Klapbroen skal fortsætte kunne klappe op og i viser afstemning
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Skinner og veje

Afstemning: Ja til klapbro

En afstemning blandt brugerne på folketidende.dk viser, at flest foretrækker, at Kong Frederik IX's Bro forbliver en klapbro.
01. februar 2020 kl. 10:10 Af Jakob Poulsen

NYKØBING Svaret på, hvad der skal ske med Kong Frederik IX's Bro, når Femern Bælt-forbindelsen forventeligt åbner, blæser stadig i vinden.

Vi har spurgt brugerne på folketidende.dk, om de foretrækker, at den nuværende løsning med klapbro og tog over broen skal fortsætte, om broklappen skal lukkes i for evigt, så sejlerne ikke kan passere broen, eller om der skal bygges en tunnel under sundet til jernbanen.

327 stemte, og 41 procent stemte for, at klapbroen skal fortsætte som nu. 36 procent foretrækker en tunnelløsning til jernbanen, mens 17 procent mener, at Sund & Bælts forslag om at lukke broklappen i for evigt bør føres ud i livet. De sidste seks procent ved ikke, eller har ikke nogen holdning til spørgsmålet.

Ifølge anlægsloven for Femern-projektet skal broen fortsat være en klapbro, som kan åbne for sejlbåde og andre skibe, der stikker mere end fire meter over vandlinjen. Men som tidligere beskrevet her i avisen, ønsker Sund & Bælt af hensyn til den fremtidige togtrafik med både gods og passagerer, at anlægsloven ændres, så broklappen lukkes i for evigt.

Sund & Bælt ventes at aflevere et beslutningsindstillings-notat til politikerne på Christiansborg inden længe. Sund & Bælts holdning er fortsat, at man ønsker, at klapbroen skal lukkes permanent.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE