cookie-og-privatlivspolitik
Kong Frederik IX's Bro bliver endnu en gang genstand for et møde blandt transportordførerne.
Kong Frederik IX's Bro bliver endnu en gang genstand for et møde blandt transportordførerne.
Foto: David Arnholm

Skinner og veje

Broklappen: Banedanmark får sat stolen for døren

Onsdag er der møde i forligskredsen om Kong Frederik IX's Bro, og alt tyder på, at politikerne vil fastholde, at der skal være en broklap.
08. juni 2020 kl. 13:10 Af David Arnholm

NYKØBING Når transportordførerne i forligskredsen samles på onsdag for endnu en gang at drøfte fremtiden for Kong Frederik IX's Bro, kan det ende med en af to ting:

Enten bliver det besluttet, at anlægsloven ikke skal ændres, og at der altså fortsat skal være en klap i broen. Eller også bliver det startskuddet til en længere møderække om, hvilket alternativ der så kan komme i spil, og som kan sikre sejlerne mulighed for også fremover at passere broen.

Det vurderer SF's transportordfører, Anne Valentine Berthelsen.

- Jeg regner med, at vi er enige. At vi synes, der skal være en klapbro, siger hun og tilføjer, at forligskredsen ikke har den store tiltro til, at det virkelig skulle være et stort problem med en sådan klap.

- Problemet er lidt, at Banedanmark og Sund & Bælt er gode til at få det til at lyde som om, himlen falder ned i hovedet på os, hvis vi ikke gør, som de vil. Men i den her situation tror jeg, at forligskredsen vil sige, at det er noget vrøvl. Så jeg tror, de får at vide, at man vil have en klapbro. Men hvis ikke der er enighed om det, så tror jeg, der bliver en længere møderække. For vil Banedanmark og Sund & Bælt have noget andet, så må de komme med nogle tungere argumenter, siger hun.

Annonce

16. juni får kommunen foretræde for transportudvalget - hvis altså ikke sagen er afgjort inden da. På et møde i økonomiudvalget forleden var der enighed om, at kommunen fortsat ønsker en klapbro - sådan som der står i anlægsloven.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE