cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Claus Hansen, arkivfoto

Skinner og veje

Byggeri af Storstrømsbro udfordret af regnvand

Efter flere påbud er veje nu asfalteret og ekstra kloaker bygget ved byggeriet.
27. februar 2020 kl. 09:34 Af Margit Olsen

Annonce

De store mængder nedbør de seneste par måneder, har givet problemer ved byggeriet af den nye Storstrømsbro. Arbejdstilsynet har den seneste tid udskrevet flere påbud på grund af det smattede og våde underlag, fortæller TV2 Øst.

- Denne her regn har påvirket vores aktiviteter og konstruktionen, siger Maurizio Romano, der er Construction Manager i Storstrøm Bridge Joint Venture (SBJV), som står bag byggeriet af den nye Storstrømsbro til TV2 Øst.

Ud af de over 100 påbud, som Arbejdstilsynet har givet til byggepladsen under byggeriet handler cirka 20 om ujævnt terræn og mudder på grund af det våde vejr.

Mudder og oversvømmelse på byggepladsen giver forsinkelser i byggeriet.
- To en halv til tre måneder på grund af de forhold her, som har haft betydning for vores arbejde, siger Maurizio Romano til TV2 Øst.

Han fortæller, at man nok vidste, at det regnede en del i Danmark. Men ikke havde taget højde for den ekstra store nedbørsmængde i denne vinter.

Flere veje er nu asfalteret inde på byggepladsen, for at gøre tilkørslen sikker for de mange lastbiler, som bringer byggematerialer til stedet.

Mange steder på byggepladsen bliver der også pumpet vand væk konstant. Men ikke al vand kan blot pumpes ud i havet, da det er blandet med beton og cement og dermed har for stor en PH værdi. Derfor bliver vandet behandlet inden udledning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her