cookie-og-privatlivspolitik
Flydepram 34 er lidt af en moppedreng.
Flydepram 34 er lidt af en moppedreng.
Foto: Vejdirektoratet

Skinner og veje

En af de store dage i byggeriet

Fundamentet til pylonen på den ny Storstrømsbro skal sejles ud på en pram, som for få dage siden er ankommet til Masnedø.
25. august 2021 kl. 17:40 Af Andreas Johansen

STORSTRØMSBROEN Når fundamentet til pylonen skal sejles ud og sænkes i Storstrømmen senere på efteråret, sker det på den store flydepram "Boabarge 34" hentet i Norge. Prammen er netop ankommet til byggepladsen ved Masnedø. Den måler 120 meter på den ene led og 36 meter på den anden og kan fragte 24.000 tons.

Projektchef Niels Gottlieb fortæller i en pressemeddelelse, at sænkningen af fundamentet er den største enkeltstående milepæl i projektet.

- Det er en teknisk kompliceret proces, som vil vare over flere uger, men jeg tror ikke, jeg overdriver ved at sige, at det er en milepæl, alle på projektet glæder sig til at følge.

Mandskabet fra SBJV har arbejdet på at bygge fundamentet op siden forsommeren 2020, og det kommer til at have en vægt omkring 12.100 tons. Senest er der blandt andet blevet monteret fire store ballasttanke på fundamentet, som skal hjælpe med at holde det flydende under en del af processen.

I de kommende uger skal der blandt andet arbejdes med at færdigmontere løfte/glide-systemet, der skal flytte fundamentet fra land til pram. Operationen med udsejling og sænkning af pylonfundamentet i Storstrømmen er planlagt til at begynde i slutningen af september, men er meget afhængig af vejr og strømforhold.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE