cookie-og-privatlivspolitik
Øverst i billedet viser tegningen med røde cirkler, hvor henholdsvis den permanente og den midlertidige transformator skal opstilles.
Øverst i billedet viser tegningen med røde cirkler, hvor henholdsvis den permanente og den midlertidige transformator skal opstilles.
Foto: Femern A/S

Skinner og veje

Gør klar til tunnelbyggeri - Bestiller transformatorstation

Femern A/S har sendt leveringen af en transformator til Fehmarn i udbud. I forvejen er bygherren også i færd med at sikre transformator til den lollandske ende af den kommende tunnel.
16. februar 2020 kl. 07:03 Af John Karlsen

Annonce

FEMERN BÆLT Femern A/S sender nu en af de større tunnel-opgaver i udbud på den tyske side af Femern Bælt: Der skal etableres en permanent transformatorstation i tilknytning til den kommende elektriske jernbanedrift.

Samtidig opfordres de bydende også til at give bud på muligheden for samtidig at etablere en mindre og midlertidig transformatorstation til strømforsyningen under selve byggeriet på den tyske side. Den skal som en del af opgaven også kabelforbindes med den permanente transformator.

Transformerstationen på Fehmarn forventes ifølge Femern A/S at blive etableret fra sidst på året. Foreløbig ventes tilbuddene fra de interesserede leverandører at blive afleveret i marts eller april.


Ude ved kysten

Den permanente transformerstation skal etableres et godt stykke inde i landet på Fehmarn, mens den midlertidige kommer til at ligge ude ved kysten, og umiddelbart vest for den kommende, tyske tunnelportal.

Også til den danske side af bæltet er Femern A/S i færd med at finde frem til en transformatorleverandør. Her har man allerede for flere år siden haft opgaven med transformatorstation i udbud, men suspenderede processen, da det trak ud med den tyske godkendelse.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her