cookie-og-privatlivspolitik
De kommende anlægsarbejder omfatter uddybning af havnebassinet, etablering af bølgebrydere og diger, inddæmning og kystsikring af områder til landopfyldning.
Foto: Femern A/S

Skinner og veje

Hollændere klar til byggeri

Til maj begynder hollandsk firma at bygge arbejdshavn til Femern-tunnelen i Rødbyhavn.
13. februar 2020 kl. 13:43 Af Margit Olsen

Det hollandske entreprenør-konsortium FBC er efter flere måneders detaljeret planlægning klar til at rykke fra Rotterdam til Rødbyhavn på Lolland. Her skal de etablere den store arbejdshavn til byggeriet af Femern-tunnelen, fortæller Femern A/S i en pressemeddelelse.

De første hollandske entreprenører forventes at ankomme til Lolland i løbet af maj.

Femern A/S forventer, at den fysiske udgravning af havnebassinet og konstruktionen af molerne for alvor kan begynde allerede til sommer.

Den nye arbejdshavn er en vigtig milepæl for det store projekt, skriver Femern A/S. Det er her materialerne til etableringen af tunnelelementfabrikken skal sejles ind og dermed bidrage til at begrænse den tunge trafik på vejene i lokalområdet i anlægsfasen. Og det er via arbejdshavnen, at de enorme tunnelelementer senere udskibes under byggeriet af Femern-tunnelen.

70 ingeniører og eksperter hos Fehmarn Belt Contractors, FBC, har siden november sidste år udarbejdet konkret design og projektering af arbejdshavnen, der skal ligge ud for tunnelelementfabrikken lidt øst for Rødbyhavn.

Annonce

FBC består af de to hollandske entreprenører Boskalis og Van Oord. Begge virksomheder arbejder på et globalt plan med stor ekspertise i anlægsarbejde til vands.

Sideløbende har andre entreprenører for Femern A/S haft travlt med at byggemodne arbejdsarealet, så at FBC’s hold kan rykke ind. Der er blandt andet etableret vandforsyning, el og kloakering, nye adgangsveje og cykelstier i området, samt et særligt afvandingssystem til hele produktionsområdet.

- Det seneste år har vi forberedt byggepladsen til entreprenørerne, som nu kommer til at overtage området. Vi glæder os til at tage i mod deres folk, og se arbejdshavnen, boligområdet og de mange faciliteter, der følger med byggeriet af en tunnel skyde frem i landskabet, siger Jens Ole Kaslund, der er teknisk direktør i Femern A/S.

Arbejdshavnen bliver på 500.000 kvadratmeter og strækker sig 500 meter ud fra kysten.

Byggeriet af arbejdshavnen vil tage omkring halvandet år og vil – når den står færdig - være over dobbelt så stor som den eksisterende trafikhavn i Rødbyhavn.

Annonce

De kommende anlægsarbejder omfatter uddybning af havnebassinet, etablering af bølgebrydere og diger, inddæmning og kystsikring af områder til landopfyldning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE