cookie-og-privatlivspolitik
Kong Frederik IX's Bro - med broklappen oppe.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Skinner og veje

Klappen koster 40-50 millioner

Besparelsen ved at droppe klappen i den nye jernbanebro løber højest op i 50 millioner kroner.
14. februar 2020 kl. 08:40 Af David Arnholm

NYKØBING Hvis A/S Femern Landanlæg får opfyldt sit ønske om at slippe for en klap i den kommende udvidelse af Frederik IX's Bro, kan der spares nogle penge. Hvor meget det er, har bladet Ingeniøren set nærmere på.

Ingeniøren skriver, at byggeriet af broen med klap i 2014 var i udbud, og at prisen den gang blev estimeret til omkring 180-200 millioner kroner - inklusive jordarbejder på begge sider samt arbejde med broen over Prinsholmvej.

Broen indgår som en del af Ringsted-Femern Banen, og som Folketidende kunne fortælle for nylig, er det projekt ramt af en budgetoverskridelse. Den overskridelse har ført til, at projektet er gennemgået med en tættekam, og det har ført til forslaget om at droppe klappen, fordi det vil minimere risikoen for flere budgetoverskridelser.

Til Ingeniøren har Banedanmark oplyst, at der vil være omkring 25 procent at spare, hvis broen ikke skal have en klap - det svarer til 40-50 millioner kroner. I forhold til det samlede budget for Ringsted-Femern Banen svarer det til omkring en halv procent, skriver Ingeniøren.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE